EA.md împlinește 7 ani de activitate. 7 ani pe care i-am dedicat informării, creșterii și dezvoltării continue, multilaterale a femeii. Cu această ocazie vă propunem zilnic câte 7 femei din diverse domenii, despre care noi scriem, pe care voi le admirați și apreciați, care sunt active în domeniile lor de referință și vă pot servi drept reper, model sau inspirație. Continuăm seria de femei cu câteva dintre eroinele interviurilor revistei noastre - meșterițe handmade ce au dat dovadă de originalitate și ingeniozitate și au reușit să câștige aprecierea internauților pentru munca pe care o fac.

Cristina Cojuhari

Când vrei să-ți simți sufletul zâmbind, privește lucrările create cu dragoste și pasiune de Cristina Cojuhari. Tânăra artistă handmade confecționează păpuși care mișcă inimile din loc, transferându-i pe oameni în copilărie, când savurau fericirea alături de bunici. Creatoarea investește emoție și materiale de calitate în fiecare articol confecționat, iar păpușile handmade nu sunt unicele articole pe care le meșterește în nopțile ei albe. Creează invitații în stil rustic, jucării Tilda și decorații de sezon menite să devină talismane pentru orice casă.

Păpușile handmade ale Cristinei Cojuhari cuceresc Franța, Federația Rusă și România

cojuhari

Ecaterina Cibotari

A creat primul accesoriu cu ocazia propriei nunți, iar bijuteria i-a adus atâta noroc, încât astăzi, Ecaterina Cibotari poartă cu mândrie titlul de handmade artistă reputată, lucrările căreia sunt râvnite chiar și în străinătate. Muncește cu dragoste și cu migală, a creat un brand de accesorii care îi reprezintă starea de spirit și continuă să cucerească noi piețe grație semnăturii unice. În prezent, accesoriile Biano continuă să fie expuse pe câteva platforme handmade internaționale. Multe mirese din SUA, Germania, UK, Austria și chiar din Australia au purtat accesoriile pe care le-au procurat din stoc sau pe care le-a confecționat la comandă Ecaterina Cibotari.

Handmade artista Ecaterina Cibotari creează accesorii pentru mirese de pe toate continentele!

cibotari

Ina Motrescu

De mai bine de cinci ani, Ina Motrescu, locuitoare a orașului Bălți, confecționează adevărate capodopere. Depune suflet în tot ceea ce face, iar fiecare lucrare ocupă o păriticică în inima sa. Pe lângă accesorii și bijuterii pentru femei, Ina creează buchete de mireasă valabile pe viață! Și asta pentru că acestea sunt realizate din porțelan rece – un material durabil și rezistent.

O meșteriță din Bălți confecționează buchete de mireasă valabile pe viață! Admiră-i capodoperele

titlu-final-1140x623

Leanca Anastasiev

Leanca Anastasiev s-a născut deloc întâmplător sub guvernarea Lunii și Soarelui. Ziua are serviciu, iar noaptea confecționează bijuterii „magice”. Este prima meșteriță handmade care creează bijuterii după tehnica croșetării din fir de aur și argint. Meșterește de la vârsta de 12 ani și se mândrește cu faptul că provine din Călărași. Acum, bijuteriile Leancăi sunt tot mai râvnite în străinătate, iar ce este mai interesant abia o așteaptă!

O tânără din Călărași meșterește bijuterii aducătoare de noroc! E prima care croșetează în fir de aur și argint

leanca-1140x570

Lilia Caraush

Accesoriile pe care le creează Lilia Caraush în Republica Moldova au cucerit sute de femei care le-au purtat și alte câteva sute, cate încă le mai admiră. Recunoaște că a devenit meșteriță handmade în timp ce era însărcinată – perioadă care nu doar a inspirat-o, ci i-a dat aripi. Azi, realizează bijuterii și alte accesorii la mare căutare în rândul femeilor contemporane. Prin ceea ce creează, Lilia îndeamnă femeile să manifeste curaj și să se evidențieze frumos în societate.

Lilia Caraush confecționează bijuterii, căciuli și turbane care întorc orice privire

page15

Maia Nemeț

Atunci când răscolești albumul virtual de fotografii al Maiei Nemeț, pleci cu gândul la ideea că adoră să colecționeze flori de cameră. Uimirea este enormă dacă afli că de fapt, florile care o înconjoară acasă sunt modelate de mâinile ei, din ceramică și argilă polimerică! Ne-a cucerit nu doar măiestria Maiei, ci faptul că reușește să depună această muncă titanică fiind, în paralel, soție și mămică model!

Credeai că sunt flori vii? Aceste creații sunt făurite de mâinile Maiei Nemeț – o meșteriță de la Cupcini

17198945_226224584451006_479076013_n

Virginia Lesnic

Pentru că succesul înseamnă de fiecare dată 1% de inspirație și restul 99 – muncă, Virginia Lesnic și-a transformat nopțile în zile pentru ca să ajungă să creeze niște bijuterii handmade cu adevărat exclusive. Și-a dorit dintotdeauna să le ajute pe femei să-și sublinieze feminitatea ori să-și facă memorabilă orice apariție. Și-a propus să reinventeze purtatul coronițelor, iar în acest context, poarte coroane create de mâinile ei practic în fiecare zi. Mai mult decât atât, pentru ca să-și promoveze colecția de articole, a devenit ea însăși model în fotografii.

Bijuteriile Virginiei Lesnic transformă femeile în Regine: „Port coronițe mereu!”

1240072_1696645823882520_1105509332411970872_n

Precizăm că aceste topuri sunt absolut aleatorii și nu reprezintă o ierarhizare în sine. Numele prezente sunt alegerea redacției EA.md, iar voi, dragele noastre cititoare (cititori), vă rugăm mult să veniți cu mai multe completări în comentarii, dar și sugestii de femei care ar putea fi pe mai departe eroinele topurilor noastre. Așteptăm sugestiile pe Pagina noastră de Facebook sau la [email protected]

Vezi și: Top 7 polițiste de frontieră. Cunoaște femeile care au stricat planurile multor infractori