Au o experiență de durată în jurnalism, profesează cu multă abnegație și au un cuvânt de spus în mass media din Republica Moldova. Jurnalistele incluse în acest clasament știu bine ce înseamnă profesia de jurnalist, cu ce se mănâncă acesta și în plus, sunt mereu foarte cochete și în pas cu timpul. Valentina Ursu, Europa Liberă
Cu siguranță, este jurnalista de la care au ce învăța încă multe generații. Valentina Ursu este omul care se dăruie muncii sale până la ultima secundă de emisie, nu admite scăpări și caută mereu noi perspective de abordare a invitaților și subiectelor. Prezentatoarea de la Radio Europa Liberă Chișinău are simțul libertății în sânge, este “jurnalistul fără cusur, fără urmă de îndoială cât priveşte profesionalismul şi cumsecădenia sa”.

Mereu optimistă și zâmbitoare, Valentina Ursu a fost înzestrată cu trăsături bine definite ale chipului și relevă, la fiecare apariție, o frumusețe naturală – nemachiată, bine îngrijită și la mare căutare în zilele noastre.

Angela Aramă, CTC
Deși a încercat și fotoliul de deputat în Parlament, Angela Aramă nu poate să uite anii petrecuți în televiziune încă de la începuturile carierei sale, din 1983. După lungi și diverse experiențe cu Moldova 1, jurnalista ajunge, în 2009, prezentator și producător general la CTC în Moldova. În noiembrie 2011, pentru ca experiența sa să vorbească prin prisma generațiilor ce vin, Angela deschide Școala de televiziune pentru copii, adolescenți și tineri.

 

A purtat diverse tunsori și culori, însă cartea sa de vizită este culoarea roșcată a părului, la care nu renunță de ani buni. Angela Aramă a fost mereu în pas cu moda, fie că era prezentatoare TV sau deputat, jurnalista și-a păstrat stilul inconfundabil, accesorizând fiecare apariție prin culori și accente originale.

Sorina Ștefârță, editorialistă Ziarul Național
Soarta e cea care a adus-o pe Sorina în jurnalism și, poate, nu întâmplător a făcut-o. Deși acum e “comunicator din umbră”, Sorina Ștefârță este un nume de referință pentru jurnalismul din Republica Moldova, ori anii petrecuți în ziaristică au fost o adevărată cursă contra cronometru pentru jurnalistul din ea. Sorina a declarat că la scris nu va renunța, probabil niciodată – este mult prea greu să faci în viață ceva contrar vocației.

 

Sorina emană soare nu doar din nume, ci și din priviri, zâmbet, prezență. Jurnalista știe foarte bine că albastrul se potrivește de minune ochilor ei senini, iar naturalețea este pentru ea cuvântul cheie. Pasiunea pentru frumos: pictură, teatru, muzică se citește în felul cum arată -un gust vestimentar apreciat și o gingășie copilărească.

Angela Gavriliuc-Balan, TV Moldova 1
Angela este omul devotat unei cauze și unui job asemeni celor mai fideli prieteni. Prezentă în televiziune din 1995, a reușit să facă de toate: de la emisiuni pentru copii și adolescenți, la programe matinale și actualități. Angela Gavriliuc-Balan este de părere că a lucra în calitate de prezentatoare TV înseamnă să aduci bucurie oamenilor, iar cuvântul rostit își are mare greutate.

 

A rămas fidelă părului mai lung de umeri, dar și culorii sale naturale. Angela Gavriliuc-Balan a adus pe ecrane diverse chipuri, de la zeița antică Minerva, la prezentatoarea de știri rigidă și mereu la patru ace. Simplitatea este cuvântul care o caracterizează pe deplin.

Elena Pahomova, Publika TV
Elena Pahomova are la activ 16 ani munciți la TV. A început ca reporter la ştiri şi, în doar câteva luni, s-a văzut pusă în situaţia de a modera un talk-show şi de a realiza mai multe emisiuni. Elena acceptă provocările și le trece cu multă perspicacitate, având și studii în domeniul artelor plastice, dar şi campaniile sociale pe care le-a realizat alături de mai multe ONG-uri.

 

Fiind un om al artelor și al culorilor, Elena este mereu în ton cu necesitățile, dar și cu timpul. Tunsoarea scurtă i se potrivește, iar hainele și le potrivește singură, arătând mereu un exemplu demn de urmat pentru tinerele care abia pășesc în lumea televiziunii.

Aurelia Vasilică, Prime
Aurelia Vasilică are o forță nemaipomenită în voce, iar televiziune se pare că este ceea ce putea să o facă împlinită profesional. Nu în zadar, după o pauză de maternitate, Aurelia s-a întors tot în televiziune și tot la știri. În 2003 i se decernează titlul „Antena de aur” – cel mai bun prezentator de ştiri, iar în 2004 primește medalia „Mihai Eminescu”.

 

Aurelia este o prezenţă plăcută și delicată la ecran – părul strâns coc și tenul perfect sunt cărțile ei de vizită. Îi place să se îmbrace elegant nu doar atunci când prezintă știrile. Chiar dacă a schimbat televiziunile, stilul ei a rămas același – el se numește Aurelia Vasilică.

Lorena Bogza, ProTV Chișinău 
Jurnalista venită în Chișinău în 1996 din Piatra Neamț, Lorena este acum parte din istoria jurnalismului moldovenesc și poate fi declarată, fără echivocuri, unul dintre cei mai profunzi profesioniști din domeniu. Lorena Bogza înseamnă ProTV Chișinău, iar, datorită preciziei și a insistenței sale, prezentatoarea și-a câştigat un nume şi o autoritate printre politicienii de la noi.

 

Silueta de invidiat și ținutele decente, dar mereu cu gust sunt ceea ce o caracterizează pe Lorena. Nu și-a permis niciodată să apară în public sau la ecran fără să țină cont de vre-un detaliu din imaginea ei, oricât de mic ar fi acesta. Lorena Bogza este dovada că jurnalistele pot să arate mereu bine, stilat și în pas cu tendințele.