EA.md împlinește 7 ani de activitate. 7 ani pe care i-am dedicat informării, creșterii și dezvoltării continue, multilaterale a femeii. Cu această ocazie vă propunem zilnic câte 7 femei din diverse domenii, despre care noi scriem, pe care voi le admirați și apreciați, care sunt active în domeniile lor de referință și vă pot servi drept reper, model sau inspirație. Astăzi, vă propunem un top al eroinelor Ea.md, care se alimentează sănătos.

Alina Munteanu, fondatoarea Pure Cakes – deserturi fără zahăr, fără coacere. Alina se alimentează după regimul raw vegan, așa că deserturile ei nu conțin niciun ingredient de origine animală. Deserturile nu sunt procesate termic și nici chimic, iar astfel se păstrează toți nutrienții, vitaminele, mineralele și enzimele din ingredientele crude. Cu 13 ani în urmă, a dat peste un articol despre alimentația corectă și și-a dat lumea peste cap, în cel mai bun sens al cuvântului. A exclus carnea, peștele, ouăle, lactatele, zahărul, apoi a renunțat la cuptorul cu microunde și aragaz.

page-11-1140x641

Citește și: O mămică din Chișinău face deserturi delicioase, fără coacere. Alina Munteanu este adepta regimului raw vegan

Corina Dascalu, nutriționistă și fondatoarea Detox Delivery. Corina este adepta regimului vegan și mai este o aprigă apărătoare a drepturilor animalelor. Pentru că îi sunt foarte dragi ghemurile pe 4 lăbuțe, refuză să mânânce carne și îi motivează și pe alții să renunțe la produsele de origine animală. „Pentru mine Paștele, Crăciunul este cu salate, cu legume coapte…, asta pentru că Sărbătoarea nu este pe masă, ci în suflet. Moldovenii mănâncă prea des și prea mult pentru a mai avea și spațiu de apă”, a povestit Corina într-un interviu pentru Ea.md.

IMG_6019-683x1024

Vezi și: Nutriționista Corina Dascălu detoxifică Moldova și vrea să educe moldovenilor cultura alimentară (Video)

Daniela Dermengi, bloggeriță. A renunțat la carne acum 12 ani și nu îi duce deloc lipsa – ba mai mult, a decis să îi convingă și pe alții să lase carnea măcar pentru o zi pe săptămână. Ea a promovat campania cunoscută la nivel internațional – Meatless Friday. „Nu mă consider un vegetarian 100% veritabil pentru că mănânc pește, lactate și ouă, ceea ce în termeni mai mult sau mai puțin științifici se numește pesco-lacto-ovo-vegetarian. Și apropo, studiile arată că dintre toate tipurile de vegetarieni, anume pesco-lacto-ovo-vegetarienii sunt cei mai longevivi”, a povestit Daniela pentru Ea.md.

mg_0441

Citește interviul aici: Daniela Dermengi – femeia care face mușchi la sală, deși nu consumă carne

Irina Ghiliova, mămică vegetariană. Irina îi ajută pe oameni să își schimbe modul de viață, în principal alimentația. Creează programe de detoxifiere și ajută cu rețete gustoase din care lipsește carnea sau peștele. Mai mult, Irina promovează regimul alimentar vegetarian și vegan. Este însărcinată cu al doilea copil, iar primul are astăzi 3 anișori. Contrar temerilor și așteptărilor unora, primul băiețel este sănătos tun, activ și adoră legumele. Deci alimentația fără carne nu îl face pe om mai slab sau neputincios, o dovedește familia Irinei prin propriul exemplu.

DSC_7649-1140x755

Citește și: Cum e să fii graviduță și mămică vegetariană? Află experiența Irinei Ghiliova, însărcinată cu al doilea copil

Lucia Gavriliță a ales vegetarianismul pentru familia sa acum 8 ani, din cauza sau poate datorită stării de sănătate a fiicei sale. De 8 ani, în frigiderul familiei se găsesc o mulțime de fructe, legume, zarzavaturi și multă culoare verde, plus semințe, super-alimente pentru smoothie-uri și alte bunătăți venite așa cum le-a dat natura.

11830928_1200695659956789_715233265_n

Vezi și:  Lucia Gavriliță, vegetariană de 6 ani: „Am impresia că am o sănătate perfectă”

Stela Babii Fetescu, promovează alimentația vie printr-o bucătărie specializată, cu livrare direct la client. Stela are o grădină imensă în care crește de toate. Astfel are materia primă pentru rețete unice raw și vegane. Optează pentru fructe, legume, ierburi, seminţe, nuci, cereale, germeni și alte produse „vii”. Îi spune grădinii sale „bucătărie de alimente vii”. Inventarea rețetelor este pasiunea Stelei. Acum un an, tocăniţa de borago şi mangold au fost probate cu succes, procesează alimentele mecanic sau cu temperaturi de până la 40 grade, păstrându-le la maxim valoarea nutriţională. Astfel au făcut senzaţie sosurile tip pesto din toate ierburile de sezon, începând cu leuşteanul fraged din mai, borago, busuioc şi alte minuni ale grădinii.

cats69-1140x760

Vezi și: Stela Babíí Fetescu: „Am putea să lăsăm fricile, nu este mai scump să te alimentezi mai sănătos”

Victoria Ursu, nutriționistă. Victoria a lansat un program prin care își ajută clienții să slăbească inofensiv și durabil, căci slăbitul prin diete este o doar o iluzie. Procesul de slăbire se produce, de fapt, prin abordarea corectă a alimentaţiei. „Pot spune că dintr-o necesitate personală de a slăbi am devenit instructoare de fitness şi dintr-o dorinţă de a-i ajuta pe oameni să fie mai sănătoşi, am devenit nutriţionistă. Adăugasem tare multe kg în timpul celei de-a doua sarcini. Pentru că vecinul meu „prietenos” m-a asociat cu un pinguinaş, eu m-am supărat rău şi m-am apucat să slăbesc sârguincios. Mi-aduc aminte că dădeam la maxim boxele, să aud eu, dar cel mai important – vecinul şi mă apucam să fac exerciţiile în faţa televizorului.”

received_551335955022249-1140x760

Vedeți interviul integral aici:  Victoria Ursu: „Din dorința de a-i ajuta pe oameni să fie mai sănătoşi, am devenit nutriţionistă”

Citește și: Top 7 cele mai sportive eroine Ea.md

Top 7 jurnaliste celebre care își adoră la maxim rolul de mamă!

Top 7 cele mai fidele cititoare EA.md pe care le cunoști și tu!