EA.md împlinește 7 ani de activitate. 7 ani pe care i-am dedicat informării, creșterii și dezvoltării continue, multilaterale a femeii. Cu această ocazie vă propunem zilnic câte 7 femei din diverse domenii, despre care noi scriem, pe care voi le admirați și apreciați, care sunt active în domeniile lor de referință și vă pot servi drept reper, model sau inspirație. Vedeți topul bucătăreselor, care ne-au „înnebunit”, în cel mai bun sens al cuvântului, papilele gustative!

Ana Demian, finalista emisiunii MasterChef din acest an. „Ca o moldoveancă adevărată, am în sânge darul de a găti. Cel puțin, așa cred eu. Prima experiență în bucătărie a fost la 9 ani, atunci când împreună cu tata am gătit pelmeni. Era toată bucătăria de făină și a fost o surpriză pe cinste pentru mama. În familia mea, toate femeile gătesc gustos și probabil că eu am luat de la fiecare câte puțin. S-a mai adăugat și latura mea de artist, care face un tandem perfect cu gastronomia”, a povestit Ana pentru Ea.md.

18423874_1963557043930810_2424474039516385105_n

Citește și: E cea care adoră să proiecteze… farfurii! Ana Demian, despre experiența MasterChef și dragostea pentru gastronomie

Daniela Diaconu, food bloggeriță. Martha Stewart ar fi mândră de Daniela pentru talentul ei culinar. Noi am gustat din cheesecake-ul ei cu piersici, pregătit fără coacere. Un adevărat deliciu! Minuni culinare se întâmplă foarte des în bucătăria din casa părintească a bloggeriței Danielei Diaconu, pasionată nu doar de gătit, dar și de pictură. Inițial, planifica să lanseze un blog dedicat lucrărilor ei. Dragostea pentru gătit a avut, însă, prioritate. Astăzi îi găsiți rețetele pe blogul reteteledanutei.blogspot.md. O inspiră mama sa, dar și bucătarii celebri. Nigella Lawson, Jamie Oliver, Gordon Ramsay și Martha Stewart sunt doar câțiva bucătari din lista Danielei.

Bloggeriță-culinară-11-682x1024

Vezi: Bloggerița Daniela Diaconu ți-a pregătit o rețetă bombă! Cheesecake-ul fără coacere te îndulcește și te răcorește

Liuba Florica, food bloggeriță. Noi ne-am cerut în bucătăria bloggeriței în nenumărate rânduri și am ieșit de acolo cu papilele gustative extrem de fericite. „„Pasiunea a existat întotdeauna, dar nu atât pentru gătit, cât pentru mâncat gustos. La noi în familie,bunica m-a cucerit cu plăcintele pe care le făcea în cuptor, pe cenușă. Eu am început mai mult să gătesc când m-am căsătorit, să o cuceresc , e o artă să gătești, bărbații iubesc să mănânce gustos, femeile care pot găti au un plus, asta e foarte interesant, intrigant. Câțiva ani la rând am tot ezitat să creez un blog, într-o zi o prietenă m-a convins să intru pe wordpress.”

image-2-1024x576

Vezi interviul: Gurmanzii nu rămân reci la postările ei de pe Instagram. Food bloggerița Liuba Florica ne-a lăsat în bucătăria și mini studioul ei foto

Lorena Bogza, prezentatoare TV. Până și ultimul spotul de promovare a emisiunii ÎnProfunzime, pe care o moderează jurnalista, a fost filmat în bucătărie. Mai ales de când este mamă, Lorenei îi place să experimenteze în bucătărie. Îi plac mult copturile de casă. În luna ianuarie, învățam de la ea să preparăm pâine de casă. „Am făcut, în viața mea, sute de pâini, dar încă am căutat rețeta potrivită. Ei, bine, cred că am găsit-o. Este o pâinică ce se face în maxim 5 minute, fără frământare, și care are nevoie de minim 12 ore pentru a se odihni (în frigider). O poate face oricine, chiar și cel mai neexperimentat în ale bucătariei.”

lorena-1140x610

Vedeți rețeta aici: Lorena Bogza își împărtășește rețeta de pâine nedospită! „Pâinica cea mai simplă și cea mai bună!”

Maggy Platon, food și fashion bloggeriță. „Ador să gătesc bucate vegetariene, uneori și raw vegane pe care le-am învățat de la fratele meu raw-vegan. Mă bazez pe stilul sănătos de viață, fac și deserturi delicioase care dispar foarte repede din farfurie, mai scriu despre trăirile mele sufletești și gândurile care uneori își au locul doar pe hârtie sau pe blog. Am devenit vegetariană acum 5 ani”, a povestit Maggy pentru Ea.md.

page-30-1140x641

Citește și: Maggy Platon – fashion bloggerița care gătește gustos: „Moldova e plină de fashion bloggeri, nu toți știu să fie bloggeri”

Nata Albot, jurnalistă. Despre pasiunea Natei pentru gătit se știe, probabil, mai mut sau mai puțin, în toată lumea. Chiar ea spunea despre cartea sa: „Nu știu dacă mai este o carte scrisă de moldoveni care să fi ajuns acolo unde au mers rețetele mamei mele”. Cartea „Moldova din bucătăria mamei mele” săi, în varianta sa engleză – “Eat Like moldovans”, era marele vis al Natei Albot. A muncit atât de mult la ea, iar acum culege roadele efortului prin mulțumirea soților, care o inundă cu mesaje despre ce gospodine au în casă de când au carte de rețete. Cartea „Eat Like Moldovans” a obținut titlul de cea mai bună carte de rețete din Europa de Est. Așa a decis juriul prestigiosului Concurs „Gourmand World Cookbook Awards”.

nata-si-fetele

Citește și: Cartea „Eat Like Moldovans” a obținut titlul de cea mai bună carte de rețete din Europa de Est

Tamara Șchiopu, proprietara unei ferme eco în Marea Britanie, fondatoarea companiei sociale EtnoGastronomica. Compania socială EtnoGastronomica a lansat conceptul Picnic la Ferma Eco în 2014, cu o serie de vizite la producătorii ecologici din țară, împreună cu consumatorii responsabili, care doresc să afle originea produselor consumate, cum sunt ele crescute și care este realitatea de la fermele ecologice din Moldova. Iar acolo, se întâmplă magie. Tamara Șchiopu gătește tot felul de bucate din fructele și legumele de sezon.

page-49-1140x641

Vezi și: TAMARA ȘCHIOPU „EU AM ALES PROVOCAREA”

Citește și:  Top 7 eroine Ea.md, care se alimentează sănătos

Top 7 cele mai sportive eroine Ea.md

Top 7 jurnaliste celebre care își adoră la maxim rolul de mamă!

Top 7 cele mai fidele cititoare EA.md pe care le cunoști și tu!