Podoaba capilară e cea care pune în evidență cu ușurință orice femeie. Dacă părul este îngrijit și sănătos, de cele mai multe ori, nu ai nevoie nici de machiaj pentur a arăta superb. Totuși ai putea să dăunezi sănătății părului prin anumite obiceiuri legate de îngrijirea acestuia. Iată care sunt top 5 obiceiuri ce dăunează părului tău: Prea multă căldură. Placa de întins părul, ondulatorul și foeonul, îți fac mai mult rău decât bine. Fiecare tratament termic iți deteriorează firul de păr. Folosește produse care să îți protejeze termic părul și rărește coafatul cu placa. Încearcă să leși cât mai des părul, să ți se usuce singur și optează pentru o tunsoare care-ți permite acest lucru, scrie miresici.ro

Îți speli părul prea des. Daccă obișnuiești să te speli pe păr prea des, atunci probabil că ai și observat că se și îngrașă foarte repede. Nu e un obicei bun, spălările frecvente îi slăbește rădăcinile. Dacă ai un scalp normal, este bine să îți speli părul o dată la 3 sau 4 zile, iar dacă scalpul tău are tendințe de îngrășare, e necesar să-l speli mai des, dar ai nevoie în acest caz, de produse speciale.

Nu folosești balsam sau mască. Balsamul de păr este recomandat pentru utilizarea frecventă, la fiecare spălare, mai ales dacă părul tău e des coafat cu ajutorul plăcii sau a utilizezi fixativ. Este recomandat să folosești produse din aceiași gamă, pentru că împreună, au un efect mult mai sporit.

Sari peste tunsul vârfurilor. Poate că ești nerăbdătoare să îți crească părul mai repede sau pur și simplu uiți să treci pe la coafor, însă nu trebuie să uiți ca o dată la câteva luni trebuie să îți tunzi vârfurile. Părul tău va avea un aspect mult mai sănătos și va crește mai repede, în cazul în care vei tăia regulat vârfurile arse și despicate.

Duci un mod de viață nesănătos. Alimentația incorectă, alcoolul și fumatul, dăunează grav nu numai sănătății, ci și aspectului firului de păr. După un singur fir de păr, în laboratoarele specializate, se poate depista dacă ai fumat sau consumat alcool și în ce perioadă a vieții. Un mod de viață sănătos, îți va face nu doar părul, ci și întreg corpul, sănătos și plin de viață.

sursa: miresici.ro 

Distribuie articolul: