O carte te poate învăța multe, inclusiv cum să obții silueta mult dorită, să te menții în formă și să duci un mod de viață sănătos, prin efortul fizic și alimentația corectă. Îți prezentăm cinci cărți, toate bazate pe principii diferite, dar care te vor ajuta să arăți și să te simți minunat. Cinci cărți datorită căror vei obține silueta pe care ți-o dorești de mult timp.
”3S” de Carmen Bruma

“3S” se descifrează ca Sănătoasă, Suplă , Sătulă. În carte scrisă de Carmen Bruma, descoperi cum să te alimentezi corect și sănătos. Cartea începe cu mărturisirea autoarei, despre experiența ei în ale slăbitului. Începutul e unul ce șochează, deoarece te face să recunoști ce e mai dureros. “Să fii grasă este o experiență traumatizantă care lasă răni adânci în interiorul tău”, spune autoarea cărții. În primele pagini, aceasta mărturisește cititorilor, despre cum a reușit să slăbească 30 kg fără ca să le mai pună la loc, mai bine de 20 de ani. Carmen Bruma povestește și despre eșecurile sale, în încercarea de-a slăbi.

“3S” propune nu o dietă, căci doar cuvântul acesta provoacă o poftă de mâncare maniacală, ci un regim alimentar, bazat pe reguli ce contribuie nu numai la arderea kilogramelor în plus, ci și la îmbunătățirea stării generale de sănătate. De asemena, în set, vei găsi un CD cu exerciții, care te vor ajuta să slăbești și să te menții suplă, după cum promite autoarea. Sunt exerciții concepute pentru 15 minute, dar foarte efective, deoarece implică toți mușchii.

 

”Metoda de 30 de zile” de Tracy Anderson

Tracy Anderson este cea care a modelat silueta Madonnei, Stellei McCartney și Gwyneth Paltrow. Modelând silueta unor dintre cele mai cunoscute vedete din lume, autoarea cărții a fost cea care a stabilit standardele frumuseții feminine din timpurile în care trăim. Autoarea cărții promite că vei obține silueta mult dorită, în doar 30 de zile, dacă urmezi întocmai, instrucțiunile din carte. 

Metoda lui Tracy Anderson, include  trei programe, a câte 10 zile de exerciții pentru conturarea mușchilor, exerciții cardiovasculare și un regim alimentar ce se bazează pe nutrienți și fibre. Autoarea susține că metoda combinării acestui regim alimentar și exercițiilor propuse în carte, sunt formula ideală în lupta cu kilogramele în plus.

 

”Greutatea ideală” de Allen Carr
 

Allen Carr, promite cititoarelor că datorită cărții sale, vor slăbi în mod firesc, fără să treci prin stresul și frustrările nelipsite în oricărei cure de slăbire. Autoarea spune că a slăbi, nu înseamnă a te supune unui șir de chinuri și restricții, ci din contra, să te bucuri de alimentele cu adevărat hrănitoare, destinate de natură omului. Adoptând metodele acestei cărți, nu va trebui să renunți la alimentele preferate, ci din contra, să le consumi din belșug, oricând dorești.

Autoarea cărții te îndeamnă să uiți de calculele obsesive ale caloriilor consumate și de cântar, aceasta propune o metodă diferită, prin care te învață cum să te alimentezi, în așa mod în cât să obții silueta dorită și să o poți menține.

”101 trucuri pentru o siluetă perfectă” de Mimi Spencer
 
 

Mimi Spencer spune că a scris această carte, sfâșiată între dragostea pentru ciocolată și disperarea de-a slăbi. Nici înfometarea, nici dieta, nu ajută pe termen lung. Cele mai multe femei, urmează o dietă, înainte de Anul Nou și de Paști, totuși cu cât mai mult o femeie, începând din adolescență, ține diete, cu atât mai mari șanse are să devină obeză, susține autoarea. Mimi Spencer vine cu o promisiune realistă: ”analizează-ți relația cu furculița, cu frigiderul, cu garderoba, cu prietenii și cu toate slăbiciunile tale și hotărăște ce simți pentru corpul tău, dar mai ales pentru acele zone, pe care îți vine să le pui într-o cutie, să le încui și să nu le mai vezi niciodată”.

”101 trucuri pentru o siluetă perfectă” te îndeamnă să-ți schimbi gândirea, nu dieta, atârnarea față de propria persoană, nu cantitatea de calorii consumate, iar dacă vrei să slăbești, Mimi Spencer te sfătuiește să începi să te respecți.

”Cum să slăbim prin controlul emoțiilor” de Maurice Larocque

 

Cea din urmă carte pe care v-o prezint, în comparație cu celelalte patru, este scrisă de un bărbat, medic de profesie, care s-a bazat în cartea sa pe cazuri reale și concrete de obezitate și bulimie, pe care le-a tratat. Doctorul Maurice Larocque, specializat în tratarea obezității, vorbește în cartea sa despre influența emoțiilor asupra senzației de foame, asupra lipsei de hotărârea de-a slăbi în sfârșit. 

La sfârșitul cărții, autorul ți-a rezervat chiar câteva pagini pe care le-a numit ”Jurnal pentru controlul emoțiilor”, unde vei putea aplica în practică cele învățate în urma lecturării.

Distribuie articolul: