Nu este nimic neobișnuit în faptul că multe celebrități își risipesc banii peste noapte, încât ajung la faliment. Există o mulțime de istorii despre așa-zisele vedete, care au cheltuit milioane de dolari într-un singur an și nici după asta nu s-au învață să-și gestioneze averile. Din fericire, există câteva staruri care știu să facă economii și să-și investească agonisirile în „afaceri” cu cap. Vezi cine sunt vedetele:

1. Zooey Deschanel

În ciuda faptului că ea de obicei joacă rolul unui spirit degajat în peliculele sale, Zooey Deschanel este o „înțeleaptă” în ale finanțelor. Ea economisește 76% din venitul ei și are datorii – zero. În contul lui Zooey sunt depozitați mai bine de un milion de dolari și încă continuă să se „înmulțească”. Deci, lecția de la Zooey este aceea de a încerca să economisim cât mai mult și să cheltuim cât mai puțin.

2. Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker are „rădăcini modeste” și chiar de a devenit bogată între timp, aceasta vrea cu ardoare ca fiul ei să știe de unde a început totul. De fapt, fiul ei poartă hainele nepoților ei mai mari. Ea însăși se mândrește cu „educației” pe care i-o dă fiului, sugerându-i că mai întâi el trebuie să dea ceva societății, ca aceasta la rândul său să-i dea ceva în schimb, în cazul lui – banii părinților. Lecția este: să rămai „sărac” și să economisești banii chiar și atunci când ai foarte, dar foarte mulți.

3. Warren Buffet

Deși, a fost desemnat cel mai bogat om din lume în 2009, Warren Buffet locuiește într-o casă foarte modestă cu cinci dormitoare, care a fost cumpărată cu 30.000 de dolari în urmă cu 40 de ani. Este cunoscut faptul că acesta iubește mașinile frumoase, rare și scumpe, doar că el nu le cumpără pe acestea, ci le preferă doar pe cele întreținute. Deci, cheia succesului: chiar dacă ești foarte bogat, poți economisi banii, poți face multe alte lucruri cu ei, decât să-i cheltuiești pe nimicuri.

4. Ashton Kutcher

Deși, în filme îi joacă pe cei mai răi băieți, în viață el este un investitor foarte inteligent. El a investit de timpuriu în „start-upuri” care spre norocul lui, nu au dat greș. Deci, Ashton într-atât de bine stă la capitolul „investiri”, încât acum este directorul unei companii numite „Grade-A Investments” care îi aduce multe zerouri în contul său bancar. Lecția: dacă ai bani și le știi valoarea, ai putea face niște investiții inteligente.

5. William Shatner

William Shatner poate nu prea stă în vizorului publicului, cert însă este că de Comerciale Priceline au auzit toți. Priceline s-a pornit încet, dar sigur, această companie a abordat spoturi publicitare la radio. Iar când compania a crescut, Shatner a trecut la reclame de televiziune, dar din păcate nu și-a permis să le plătească. Spre norocul lui, Shatner a crezut în succesul companiei sale și a continuat pe aceeași undă de idei. Astfel, norocul lui nu s-a lăsat mult așteptat.

6. Seth Green

Acesta este un actor, un producător și un regizor renumit, cunoscut pentru „intelectul său financiar”. El chibzuiește absolut totul, astfel are grijă să-și țină economiile la brâu. Este dedicat profesiei sale, prin care dă un exemplu minunat și fanilor săi, care nu întârzie să-i calcă pe urme. Seth a avut chiar și o o oră specială la ABC, intitulată „Un-Broke”, în care dădea sfaturi financiare. Prin urmare, țineți-vă de aceste sfaturi, pentru că el este un om de succes care știe ce să facă cu banii.

7. Will Smith

Will Smith a devenit un fel de „celebritate financiară”, pe de o parte din cariera sa de actor, pe de altă parte din cea de muzică. Motto-ul acestui star este: “Prea mulți oameni cheltuiesc bani pentru lucruri pe care de fapt nu și le doresc, ci le cumpără doar pentru a impresiona alți oameni, pe care nici măcar nu-i plac.” El știe cum să-și cheltuie și cum să-și economisească banii. Smith a învățat din lecția prin care a trecut în 1990, când a fost în prag de faliment. Această experiență i-a dat disciplina de a păstra banii cu cap.

8. Mark Cuban

Aici avem un alt om faimos care în principiu poate a fi considerat – bogat. El este, de asemenea cunoscut pentru rolul său în „Shark Tank”, anume din acest rol el a învățat ce trebuie să facă cu banii. Mark Cuban are un portofoliu foarte divers în sfera investițiilor. Posedă o mulțime de imobiliare, companii de calculatore, Dallas Mavericks și un număr mare de start-upuri. Deci, având în vedere acest portofoliu divers putem „fura” modalitățile lui minunate de a face bani din investiții cu risc minim.

9. Sarah Michelle Gellar

Deși are foarte mulți bani, Sarah Michelle Gellar este cunoscută pentru faptul că ea este unica femeie cu bani grei, care la fiecare cumărătură, folosește cupoane de reducere. Cheia aici este: chiar dacă ai mulți bani și poți să-ți permiți de toate, nu este necesar să plătești prețul întreg al produsului, dacă ai posibilități de a economisi.

10. Tyra Banks

Tyra Banks este cunoscută ca una dintre cele mai frumoase femei din lume, dar mai este un motiv pentru care merită apreciată. În 2011, ea s-a înscris în Harvard Business School, școală pe care a absolvit-o trei ani mai târziu. Folosindu-se de aceste studii, Tyra a început o serie de companii, ca în prezent să fie director a multora dintre ele. Deci, lecția este de a te „autoeduca” în afaceri și a nu te limita doar la aceasta.

11. Keanu Reeves

Keanu Reeves a fost recunoscut, ca fiind unul dintre cele mai generoase celebrități din zilele noastre. El trăiește exclusiv din veniturile filmelor sale anterioare. Locuiește într-un apartament modest și merge cu metroul la serviciu. Banii pe care îi câștigă din proiectele sale actuale îi dă pentu echipamentele de film. Cheia: nu trebuie să cheltui banii, ci trebuie să-i „lași” într-o investiție rezonabilă. Keanu poate trăi fără de averile câștigate din filmele, iar în schimb să se bucure de proiectele din care face parte zi de zi.

12. Jay Leno

Jay Leno, adeptul unei filozofii unice, lucrează la două locuri de muncă. Trăiește de pe banii câștigați de la un loc de muncă și îi economisește pe cei de la al doilea serviciu. Jay Leno a fost gazda show-ului „The Tonight Show with Jay Leno” timp de două decenii, emisiune din care a făcut 25 milioane de dolari. Bani pe care nu i-a cheltuit niciodată. În schimb, el a trăit din banii de actor, pe care i-a câștigat în toată cariera sa.

Distribuie articolul: