Anul 2014 pare încă departe, însă, dacă te gândești să călătorești prin lume, poți începe încă de pe acum să planifici unde vei merge. În acest fel, poți găsi oferte early booking avantajoase. LonelyPlanet, cea mai mare editură de ghiduri de călătorie din lume, deținută de BBC Worldwide, a realizat un top 10 al țărilor în care merită să călătorești în 2014.

1. Brazilia

În vara lui 2014, Brazilia va găzdui Campionatul Mondial de Fotbal, una dintre cele mai importante și mai asșeptate evenimente din lumea sportului. Acesta nu este singurul motiv pentru care merită să vizitezi Brazilia anul viitor. Orașele cosmopolite, minunatul arhipelag Fernando de Noronha, celebra statuie a lui Iisus din vârful muntelui Corcovado sunt doar câteva dintre atracțiile acestei țări sud-americane.

Fernando de Noronha

2. Antarctica

Vizitarea Antarcticii poate fi aventura vieții, iar dacă ar fi să te iei după recomandarea celor de la LonelyPlanet, merită să te interesezi de o expediție în această regiune.

Antarctica

3. Scoția

Scoția este o țară care are multe de oferit turiștilor ei, de la festivaluri care celebrează mâncarea, până la obiective turistice renumite în lume.

Scotia

4. Suedia

Mâncare bună, locuri pitorești și o capitală culturală europeană sub numele de Umea, cu aceste atuuri își ademenește Suedia vizitatorii în 2014.

Suedia
 
5. Malawi

Pentru o destinație exotică și sălbatică, Malawi este cea mai bună alegere în 2014. Parcul Național Liwonde, portul Monkey Bay și orașele Blantyre și Zomba se numără printre locurile în care trebuie să ajungi, dacă vizitezi Africa.

parcul Malavy

6. Mexic

În ultimii ani, Mexicul a devenit o destinație apreciată de turiștii din întreaga lume, grație plajelor, stațiunilor și siturilor de patrimoniu pe care le găzduiește.

Mexic

7. Seycelles

Vrei să ajungi în Paradis? Atunci organizează-ți vacanța din 2014 în Insulele Seychelles și nu vei regreta nici măcar o clipă decizia luată.

insulele seychelles

8.Belgia

Considerată de cei de la LonelyPlanet o țară subapreciată de turiști, Belgia intră în topul destinațiilor perfecte pentru 2014.

Belgia

9. Macedonia

O altă țară prea puțin luată în seamă de turiști este Macedonia, dar având în vedere faptul că se numără printre destinațiile de top ale anului 2014, numărul vizitatorilor ar putea crește nesperat de mult.

Macedonia

10. Malaezia

Malaezia se anunță a fi una dintre cele mai vizitate destinații din 2014, odată cu deschiderea Parcului Legoland și Hello Kitty Land.

Malaezia

Foto: travel.nationalgeographic.com

Distribuie articolul: