Alexandra Irina Măruță cunoscută mai bine sub numele ei de scenă Andra, este o cântăreață de muzică pop și R&B din România. Primul său single/disc, Andra îl lansează în anul 2001, la doar 14 ani, menținându-se pe primele locuri de la debut până în prezent, în cadrul Romanian Top 100. Vezi ce realizări are interpreta de atunci până acum

Traseul cronologic de pe wikipedia ne spune că a început să cânte la 7 ani la Tip Top Minitop cu piesa „I will always love you” a lui Whitney Houston. S-a plimbat prin țară mulți ani la rândul pănă la 14 ani când a lansat primul ei album și a marcat și primul hit. De atunci, au fost 12 albume, zeci de single-uri și videoclipuri de dragoste, și o atitudine sinceră ce a facut-o diferită față de alte soliste din generația ei. A fost mereu mândră de faptul că e ardeleancă. S-a mișcat în ritmul ardelenesc și a reușit să devină una din cele mai îndrăgite prezențe feminine din ultimii 20 de ani.

Într-o industrie muzicală în plină expansiune cu voci bune, dar cu imagini axate pe fustițe foarte scurte și pantaloni scurți, Andra și-a făcut apariția cu „În noapte mă trezesc” ca fata cu voce de aur. De la început, acesta a fost atu-ul ei și a mizat pe el, alegând o imagine foarte simplă – the girl next door. Fără costume de scenă, fără sclipici – cea mai sexy și mai spectaculoasă ținută rămâne corsetul pe care îl poartă când stă pe pat. În rest, e vorba doar m de mesaj și de voce.

1. Andra – În Noapte Mă Trezesc (Videoclip Oficial)

Andra a marcat multe hituri în rândul publicului român fiind ignorată de posturile radio multă vreme. Însa „Rămâi cu mine” a spart aceste bariere și a devenit primul evergreen dintr-o serie lungă. Videoclipul a venit cu o schimbare de look – punk-rock-teenage – și imagini mai puternice.

2. Andra – Rămâi Cu Mine (Official Music Video)

Unul dintre hiturile care i-a marcat cariera în ultimii ani și a transformat-o într-un adevarat brand de radio a fost colaborarea cu What’s Up pentru „K la meteo”. Rămâne una dintre cele mai difuzate trackuri din ultimii ani la radio si TV.

3. What’s Up feat. Andra – K la Meteo (Official Video)

Nu știm dacă a fost intenționat sau nu însă, la începutul carierei, Andra avea multe asemănări cu Alicia Keys, iar „Doar o clipa” a adus-o mai aproape de ceva fresh, stylish și R&B. Și am vazut-o, și în câteva figuri de dans în sincron cu dansatorii.

4. Andra – Doar O Clipă (Official Music Video)

„Băieții și fetele” a fost al doilea și ultimul videoclip sexy al Andrei – a apărut în costum de baie pe plaja în mișcări sexy. Însă motivul pentru care rămâne memorabil acest produs (clip + piesa) este apariția lui Cătălin Măruță, cel care avea să-i devina soț. Relația lor a început în aceeași perioada și i-a ajutat pe amândoi, atât pe plan profesional, cât și personal. S-au ridicat împreună în popularitate și au devenit unul dintre cele mai cuminți și respectate cupluri din România.

5. Andra – Băieții și Fetele (Official Music Video)

„Vreau sărutarea ta” a fost una din cele mai fredonate piesa ale anului 2003. Apariția foarte sexy din apă a Andrei a propulsat-o drept una din prințesele pop autohtone.

6. Andra feat. Tiger One – Vreau Sărutarea Ta (Official Music Video)

Piesa „E vina ta” e reprezentativă pentru Andra, deoarece ne aduce aminte de postul de radio care a susținut-o necondiționat – de altfel și stilul muzical e în același registru (muzica pop-ușoară) – Radio România Actualități. Iar videoclipul este, de departe, unul dintre cele mai simple și mai frumoase din cariera unui artist român. Are cadre simple, romantice și se potrivește de minune cu acest evergreen.

7. Andra – E Vina Ta (Official Music Video)

Așa cum au făcut-o toți artiștii români, Andra a încercat și ea curentul popcorn. Iar piesa „Something new” s-a auzit zi și noapte la radio. A fost primul succes internațional al solistei.

8. Andra – Something New (Official Video)

Sunt puțini compozitori români care reușesc să facă piese pentru orice format radio, însă Marius Moga a reușit să-i dea Andrei „Atâta timp cât ma iubești”, un cântec superb și potrivit pentru orice anotimp, orice an.

9. Andra feat Marius Moga – Atâta timp cât mă iubești (Lyric Video)

„Inevitabil va fi bine” rămâne unul din cele mai importante videoclipuri din muzica românească din ultimii 10 ani. A avut o lansare uriașă pe scena „Românii au talent” și a reușit o premieră în România: un milion de vizualizari în 24 de ore. A fost și cel mai vizionat videoclip muzical al anului 2013 în România!

10. Andra – Inevitabil va fi bine (Official Video HD)

Acestea fiind spuse, deja vă orientați către piesa care merită să o puneți pe repeat.

Sursa: urban.ro

Distribuie articolul: