O veche zicală românească ne spune că aşchia nu sare departe de trunchi. Ai noştri oameni celebri au transmis talentul şi celebritatea copiilor, iar aceştia din urmă au ajuns să fie chiar mai vestiţi decât părinţii lor. Cine sunt ei? Aflaţi în topul de mai jos realizat de PentruEA:

1. Ana Barbu şi Natalia Barbu
Aşa mamă, aşa fiică. Ana Barbu este cu siguranţă una dintre cele mai cunoscute şi îndrăgite interprete de muzică populară, romanțe și muzică de estradă din Republica Moldova, iar “Florile de liliac” despre care cântă vor rămâne nemuritoare. În 2011 a primit titlul onorific de Artist al Poporului. Nici fiica ei nu e mai prejos. Natalia Barbu este recunoscută atât la noi, cât şi peste hotarele ţării, reuşind totodată să ne claseze ţara pe locul 10 la Eurovisionul din 2007. În prezent este căsătorită cu miliardarul român, Nicolae Sota.

2. Ludmila Bălan şi Dan Bălan
Artistul poporului, Dan Bălan, cuceritorul tuturor topurilor datorită proiectelor sale „O-zone” şi „Crazy Loop”, a avut noroc de doi părinţi celebri, care l-au susţinut mereu în deciziile sale pe plan muzical. Mama sa, Ludmila Bălan, sau Tanti Ludmila cum îi spun toţi este o cunoscută prezentatoare TV şi realizatoarea mai multor emisiuni de divertisment de la Televiziunea Naţională, iar tatăl său – Mihai Bălan – ambasador în Israel.

3. Tudor Ţărnă şi Nicu Ţărnă
Toată lumea îl cunoaşte pe Nicu Ţărnă mai mult ca pe un rocker rebel, solistul formaţiei „Gândul Mâţei”, şi mai puţin ca pe un actor. Acesta însă îl moşteneşte pe tatăl său şi interpretează roluri în diverse filme istorice. Tatăl său, maestrul în arte Tudor Ţărnă, este deţinătorul Ordinului „Crucea Patriarhiei Române pentru mireni”, dar şi al multor alte distincţii. Aproape toate textele formaţiei „Gândul Mâţei” sunt semnate de Tudor Ţărnă.

4. Pavel Stratan şi Cleopatra Stratan
Cine nu au auzit oare de Ghiţă care vine cu mâna goală la Cleopatra? Micuţa interpretă a cucerit din start inimile tuturor prin talentul ei de a cânta şi memora textile a zeci de piese la doar 3 anişori. Din 2006 până în 2009 Cleopatra Stratan a lansat 3 albume, 7 videoclipuri și o păpușă care-i poartă numele. Tatăl ei, Pavel Stratan, a cucerit publicul român prin cuvintele pieselor sale. În 2002, lansează primul album Amintiri din copilărie, album lansat după aceea și pe piața românească și vândut “ca pâinea caldă.”

5. Gheorghe Erizanu şi Paula Erizanu
Maria Paula Erizanu ne-a predat tuturor o lecţie de patriotism, fiind autoarea cărţii „Aceasta e prima mea revoluţie. Furaţi-mi-o!”. O lucrare în care sunt relatate în detalii evenimentele din aprilie 2009, văzute cu ochii unei adolescente de 17 ani care nu este indiferentă faţă de tot ce se întâmplă în jur. Talentul de a scrie îl moşteneşte probabil de la tatăl ei, Gheorghe Erizeanu, directorul unei edituri şi a unei librării din Chişinău şi de la mama ei, Angela Braşoveanu, directorul unei reviste celebre din capital.

6. Nicolae Timofti şi Nicu Timofti
Acesta este probabil unul dintre cele mai elocvente cazuri, când fiiul a devenit cunoscut înaintea tatălui. Nicu Timofti a devenit cunoscut odată cu postura de prezentator TV. Pe atunci puţini prevesteau prezentatorul charismatic va devein şi fiu de preşedinte. Tatăl lui, Nicolae Timofti, este al 4-lea președinte al Republicii Moldova, ales de Parlament la 16 martie 2012 şi are în present 3 fii.

7. Anastasia Lazariuc şi Ileana Lazariuc
Ileana Lazariuc este probabil mai cunoscută în presa de scandal din România decât la noi, ea fiind actriță, cântăreață și fotomodel, dar cel mai important, fiica cea mică a cântăreței Anastasia Lazariuc. La data de 7 martie 2008, ea a născut la Paris un copil (Alexandru), din relația sa cu Ion Ion Țiriac, fiul omului de afaceri Ion Țiriac. Şi mama ei, este o mare vedetă recunoscută atât la noi, cât şi în Rusia. În anul 1982, primeșe titlul de Artistă Emerită a Republicii Moldova.

8. Nicolae Esinencu şi Nicoleta Esinencu
Rebelă ca şi tatăl său, Nicoleta este permanent angajată în diverse proiecte literare şi teatrale. Este membră a Societăţii autorilor dramatici din R. Moldova şi fondatoare a Teatrului-Spălătorie. S-a făcut remarcată prin piesele „Cum să scrii o piesă”, „Fuck you, Eu.ro.Pa!” şi „A şaptea Kafana” ,unele creând adevărate controvesre în domeniul politic. Tatăl ei, Nicolae Esinencu, este un scenarist și scriitor român, membru al Uniunii Scriitorilor din Moldova și al Uniunii Scriitorilor din România, devenind cunoscut ca autor al mai multor scenarii marcate de veridicitate și ingeniozitate.

9. Sergiu Scarlat şi Lidia Scarlat
Aţi rămas plăcut surpinşi să auziţi vocea care a comentat anul acesta Eurovizionul. Lidia Scarlat încearcă mereu să îmbine mai multe domenii. Având o facultate de jurnalism şi regie absolvită la Londra, ea este cunoscută şi ca solista formaţiei Cuibul. Este fiica şefului de secţie la Centrul Republican pentru Copii şi Tineret „ARTICO”, Sergiu Scarlat, şi nepoata cunoscutului actor Vitalie Russu. Aşa că talentul şi arta e trăsătură de caracter moştenită în familie.

10. Mihai Moldovanu şi Cristina Moldovanu
Cristina Moldovanu ne zâmbeşte în fiecare seară, fiind prezentatoare TV. Frumuseţea ei naturală nu te lasă niciodată să schimbi postul atunci când o zăreşti al ecran. Puţini ştiu că ea este fiica viceprim-ministrului Mihai Moldovanu(în perioada 2011-2013). Chiar dacă ar putea face o carieră de succes şi în politică, Cristina nu renunţă nicicând la prima ei dragoste – televiziunea.