A trebuit să treacă secole întregi ca femeia să-și obțină statutul de femeie puternică. Publicația Forbes propune o listă din 10 femeie care au schimbat lumea, dar și imaginea femeiei. Printre acestea se numeră femei care au deținut funcții importante, au fost inițiatoarele unor campanii de caritate sau prima femeie aviator care a zburat peste oceanul Atlantic.

    

1.Oprah Winfery– a fost declarată regină mass-media. Un miliardar făcut, nu născut, care a schimbat vieţile a milioane de oameni utilizând televizorul, şi a format milioane de cititori.

2.Hillary Rodham Clinton-Secretar de Stat, fostă Primă Doamnă, ex senator american. În cursa electorală din 2008 a câştigat cele mai multe susţinătoare pe care le-a avut vreodată un candidat femeie, în întreaga istorie a Statelor Unite. 

3.Maica Tereza (Misionară)- a creat ordinul ai cărui membrii sunt acum răspândiţi în întreaga lume îngrijing bolnavi şi orfani. Maica Tereza, născută Agnes Bojaxhiu în Macedonia de astăzi, este un reper pentru ceea ce înseamnă caritate. 

4.Rosa Parks (Activist drepturi civile)- este femeia care în 1955 a refuzat să cedeze locul, în autobuz, unui alb. Arestarea ei a fost declanşatorul mişcării care l-a propulsat ulterior pe Martin Luther King Jr. 

5.Eleanor Roosvelt-Primă Doamnă, delegatul SUA la Naţiunile Unite, activist pentru drepturile omului. Tovarăşa de viaţă a lui Frank Delano Roosevelt – unul dintre cei mai cunoscuţi preşedinţi ai SUA, a fost un reper pentru naţiunea americană în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

6.Michelle Obama– Prima femeie de culoare cu titlul de “Primă Doamnă” a SUA. Este avocat, conduce campanii împotriva obezităţii infantile, este mamă şi “şef”. Puţini oameni şi-ar dori să se întâlnească şi să discute în contradictoriu cu ea.

7.Amelia Erhart (Aviator)- a fost prima femeie care a zburat peste oceanul Atlantic. A dispărut într-un tragic

 accident în 1937. A stabilit noi limite către care femeile să tindă.
 

8.Diana Prinţesa de Wales– Prinţesă, activităţi umanitare. Cu o moarte subită şi şocantă,
Diana s-a remarcat prin farmec şi actele sale de caritate, fiind un activist consecvent în campaniile de acceptare socială a bolnavilor de SIDA. 

9.Marie Curie- fizician, câştigător al Premiului Nobel şi chemist
Prima femeie care a câştigat Premiul Nobel în două domenii, Curie a descoperit două noi elemente în tabloul lui Mendeleev (radiul şi poloniul) şi a inventat termenul de “radioactivitate”.

10.Margaret Thatcher-Prima femeie Prim-Ministru al Marii Britanii, supranumită Doamna de Fier, a deţinut funcţia de Premier din 1979 până în 1990, cel mai lung mandat de Prim-Ministru al secolului XX. 

Distribuie articolul: