O viață să trăiești și tot nu vei înțelege de ce sunt atât de scumpe unele produse, mașini, case de lux, deși pentru unele din ele ai găsi o justificare, dar pentru bucate care valorează zeci de mii de dolari, cu siguranță că nu ai cum să le justifici prețul. Vezi mai jos 10 mâncăruri cele mai scumpe din lume, potrivit adpm.com.

Te-ai gândit vreodată că prețul unui preparat ar putea fi între 1.000 de dolari și mai bine de 160.000 de dolari? Nu te-ai așteptat, nu? Vezi în continuare care sunt cele mai scumpe mâncăruri din întreaga lume!

Italian White Alba Truffle – 160.406 dolari

Foto: ADPM.com

Foto: adpm.com

Trufele sunt cunoscute pentru prețul lor extrem de piperat. Și totuși, acestea în special, sunt foarte greu de cultivat, de unde și prețul exorbitant. O astfel de trufă cu o greutate de 1.5 kilograme a fost cumparata cu 160.000 de dolari de un investitor din Hong Kong.

Almas Caviar – 25.000 de dolari

Foto: ADPM.com

Foto: adpm.com

Caviarul Almas este foarte rar. Provine din Iran și tocmai faptul că se găsește foarte greu este cauza prețului atat de mare. Un singur magazin din Londra (Picadilly) vinde acest caviar în conserve din aur de 24 de karate.

Yubari King Melons – 22.872 de dolari

Foto: adpm.com

Foto: adpm.com

Iata un pepene pentru cei bogati! Are dimensiuni mari, un interior portocaliu si este extrem de dulce. Acesti pepeni sunt atat de speciali incat sunt vanduti in cadrul licitatiilor.

Densuke Black Watermelon – 6.100 de dolari

Foto: adpm.com

Foto: adpm.com

Se găsește doar pe insula Hokkaido din Japonia. Acest fruct rar este foarte dulce și crocant, iar prețul de peste 6.000 de dolari îl face să fie destinat exclusiv celor cu gusturi rafinate și buzunarul plin.

Domenico Crolla’s Pizza Royale 007 – 4.200 de dolari

Foto: adpm.com

Foto: adpm.com

Domenico Crolla este un Chef scoțian, foarte cunoscut pentru că realizează portrete pe pizza. Este creatorul Pizza Royale 007, o pizza imensă cu homari marinați în cognac, sos de roșii, caviar imbibat în șampanie, somon afumat scoțian, medalioane de vânat, prosciutto și oțet balsamic vintage. În plus, fulgi de aur de 24 de karate!

Bombay Brasserie’s Samundari Khazana Curry – 3.200 de dolari

Foto: adpm.com

Foto: adpm.com

Acest special fel de mâncare a fost creat de Bombay Brasserie pentru cîștigătorii concursului „Who Wants to be Millionare”. Conține trufe, crab Devon, caviar Beluga, toate în frunză de aur.

Craftsteak’s Wagyu Ribeye Steak – 2.800 de dolari

Foto: admp.com

Foto: admp.com

Un preparat foarte bogat în acizi grași Omega-3 și Omega-6. O friptură speciala din vacă hranită cu bere și masată cu regularitate.

Zillion Dollar Lobster Frittata – 1.000 de dolari

Foto: adpm.com

Foto: adpm.com

Această omletă se gasește în New York și este servită cu homar și caviar Servuga.

Westin Hotel Bagel – 1.000 de dolari

Foto: adpm.com

Foto: adpm.com

Creație a lui Frank Tujague, chifla conține cremă de trufe și jeleu de goji cu frunze de aur.

Mattake/Matsutake Mushrooms – 1.000 de dolari

Foto: adpm.com

Foto: adpm.com

Acestea sunt cele mai scumpe ciuperci din lume, evident că nu întrec trufele nici la gust, nici la preț, dar fiind din încrengătura de plante inferioare, lipsite de clorofilă, care se răspândesc prin spori, sunt totuși cele mai scumpe.

Distribuie articolul: