Muzeul Louvre din Paris și-a digitalizat întreaga colecție și a încărcat-o pe o platformă, fiind acum cu acces liber. Colecția muzeului are mai mult de 480.000 de exponate: acum ele pot fi vizualizate fără să părăsiți casa, absolut gratuit.

Pe site vom regăsi toate operele de artă din cele opt departamente ale muzeului, de la sculpturi de artă islamică și renascentistă până la antichități egiptene și picturi realizate de artiști din întreaga lume. În plus, colecția online a muzeului conține sculpturi din grădinile Tuileries, precum și opere de artă recuperate după al Doilea Război Mondial. Platforma va fi actualizată în mod regulat de către personalul muzeului.

„Pentru prima dată în istorie, oricine poate accesa întreaga colecție de pe un computer sau smartphone, indiferent dacă exponatele sunt expuse în muzeu, depozitate sau închiriate de alte instituții. Comorile din Louvre sunt acum la doar un click distanță. Sunt încrezut că acest conținut digital îi va inspira pe oameni să viziteze Louvre pentru a cunoaște personal colecțiile”, a declarat Jean-Luc Martinez, directorul muzeului.

Din cauza pandemiei, Louvre este închis pentru vizitatori de la sfârșitul lunii octombrie 2020. Muzeul este în prezent în curs de renovare, procedură planificată de mult timp înainte.

Sursă: glamour.ru