Femeile pot iubi până la imposibil. Și urî tot până pe-acolo. Cert e că până iubesc și până urăsc trece timp, timp în care aleg, se îndrăgostesc, își pierd capul după vreun bărbat, râd, plâng, își fac planuri, se ceartă, ascultă, se despart, se văd cu prietenele, cu alți bărbați și se îndrăgostesc din nou. Atunci când dau de omul lor, lucrurile stau cam în același fel, doar că finalul diferă, sau în acel moment o femeie se îndrăgostește  în fiecare zi de același bărbat, care chiar dacă îi “face peri suri” și “nu oferă măcar o floare de ziua ei”, e omul ei.Dar așa sau altfel, în tot acest timp cât sunt cu cineva, femeile au ocazia să dea de mulți alți bărbați: mai puternici, mai frumoși, mai încrezuți, mai avuți poate. Dar.

Cine a zis că o femeie se îndrăgostește de ce e mai frumos și ce e mai puternic? Poate că cei puternici și frumoși. Însă, lucrurile în dragoste stau invers proporțional cu pofta de ce e mai bun, sau asta ar fi doar un bonus drăguț care se consumă în timp. Femeile vor aprecia însă momentul de început, pentru că la femei fiecare început este ca o nouă poveste. Și dacă povestea asta va dura o viață, atunci mereu să își amintească de un început cu stângul? Nu. Un moment spontan, o întâlnire neașteptată sau o cină bine pregătită: toate se unesc în același început de poveste. Dar asta nu e cel mai important. Pentru o femeie contează ce rol are bărbatul în povestea asta. Dacă acesta va intra și va ieși la fiecare final de capitol neașteptat, dacă nu o va asculta când simte nevoia, dacă nu se va lăsa ascultat, dacă nu vor întoarce întoarce împreună cele mai importante pagini, atunci ea va spune că da, el e bărbat, dar cel mai probabil nu e omul lor. Asta e! Bărbați sunt mulți, oameni-pereche puțini. Nimeni nu a anulat, chiar și dacă imaginar, visul femeilor la un Făt Frumos. De asta unele trăiesc mai multe povești, altele mai puține. Și pe departe Făt Frumos nu e cel mai frumos și mai bogat. E acel bărbat hotărât, cald și direct, care le va da lumea peste cap sau va veni în viața lor să contruiască împreună cea mai frumoasă lume.

Bărbați sunt mulți. Și femei sunt multe, chiar mai multe. Dar aici poate e unul dintre puținele cazuri în care numărul nu-și are efectul. O femeie va ști să aprecieze bărbații de calitate. Să placă pe cei de pe copertele unor reviste celebre și cei care merg la sala de sport. Cei care au reușit ceva în viață și cei care au impresionat în viață. Cei maturi ca exemplu și cei tineri ca nebunie. Însă în tot acest timp ea nici nu va fi plecată de lângă tine. Pentru că între tine și ei este o diferență, mare diferență: alegerea ei. Pentru că ea te-a ales. Și pentru că e topită după momentele cu tine și tot ce însemni tu.

Toate fetele adoră ochii albaștri, dar ele mereu se îndrăgostesc de acei ochi căprui. Nu, treabă nu au culoarea ochilor. Doar că femeile mereu vor aprecia, de asta sunt femei. Vor aprecia pe mulți, vor admira pe cei frumoși, vor privi pe cei puternici și vor iubi doar unul, pe omul lor. Nu cel mai puternic poate, nici cel mai frumos și nici încrezut, dar fericit. Pentru că dacă ești tu acela, ești un fericit!

De Vorbă cu Tine

Distribuie articolul: