Luna martie se anunță a fi plină de piese de teatru pe care nu trebuie să le ratezi. Teatrul Național Mihai Eminescu pune în scenă cele mai de succes spectacole. Iată ce vei putea urmări în perioada 4-10 martie. 

Pe 5 martie ești aștepta la ora 18.30 la piesa „Şi focul aprins l-am ţinut” – în versuri de Leonida Lari

Miercuri, 6 martie, ora 18.00 se va pune în scenă spectacolul „Tache, Ianche şi Cadâr”,una dintre cele mai populare şi longevive piese clasice din dramaturgia românească, în care actorul are posibilitatea de a se descoperi și a se întrece pe sine însuşi.

Un spectacol cu umor irezistibil despre trei bătrâni puşi mereu pe şotii, doi tineri îndrăgostiţi, multe mofturi de mahala în toată splendoarea lor, dar şi despre toleranţă, prietenie, compasiune.

Aşadar, spectacolul „Tache, Ianche şi Cadâr” este istoria noastră, a celor care trăim sub acelaşi soare şi împărtăşim aceleaşi gânduri şi aspiraţii omeneşti.

Tot miecuri la ora 18.30 se va pune în scenă și piesa „În largul mării” – Una dintre piesele celebrului dramaturg polonez Sławomir Mrożek, care a fost  jucată în premieră  la Chișinău în luna mai. Spectacolul are o distribuție de excepție din care fac parte Anatol Durbală, Emil Gaju, Petru Oistric și Valentin Zorilă, regia fiind semnată de Petru Hadârcă.

Joi, 7 martie la ora  18.00 se va juca „Casa Zoikăi”. Deși piesa are aproape un secol (fiind scrisă în anii ‘20), montarea vizionarului Vitalie Drucec ne arată că e actuală și astăzi, când corupția, protecționismul și crima ne stăpânesc viețile împingându-ne spre exod.

Vineri, 8 martie, ora 18.00  vei putea urmări spectacolul „Steaua fără nume”.

 Într-un orășel șters, de provincie, Profesorul Miroiu își împarte viața între cărți și stele. In așteptarea unei rarități editoriale care vine cu trenul, traiectoria terestră i se ciocnește, în fapt de seară cu cea a Monei, tânără vânătoare de inimi, fără bilet, dar cu mare dor de explorare. Între ei se înfiripă o poveste de dragoste care, aidoma unei explozii cosmice, scutură din temelii universul micii urbe.

Sâmbătă, 9 martie la ora 18:00 se va juca spectacolul  „Carnavalul nostru cel de toate zilele, versiune scenică  2018 după opera lui I.L. Caragiale, care își trimite măștile cu energia disperării în intersecția ultimilor trei secole (XIX, XX, XXI); răspântie neliniștitoare unde totul se maculează, se degradează frenetic, cade în deriziune…Trădăm plângând, râdem trădând…

Această distribuție de șoc a Carnavalului de la Teatrul Național „Mihai Eminescu” trebuie să ne cuprindă pe toți cu dăruire, măiestrie și virtuozitate într-un fascinant delir… fără oprire… fără poticnire… fără împotrivire… fără scăpare… fără sfârșit…   Desăvârșit!

Duminică, 10 martie, ora 18:00 veți putea urmări spectacolul „Aveţi ceva de declarat?”.

Sub bagheta dirijorală a maestrului Petru Hadârcă, orchestra interpreţilor de frunte ai Naţionalului metamorfozează una din piesele cele mai jucate pe mapamond într-un tonic estetic, adevărat cocteil de emoţie, energie și forţă imaginativă. „Puricele în ureche” scris de genialul comediograf francez George Feydeau poposește pe scena noastră în timpuri nu prea vesele: un motiv în plus să nu ratăm spectacolul.