Există o vorbă frumoasă la moldoveni: „căsătoriile întemeiate toamna sunt roditoare precum sezonul: şi financiar, şi spiritual şi cu mulţi copii”. Dar şi vremea caldă din septembrie joacă își are rolul ei în desfăşurarea nunţii, iar octombrie şi noiembrie dăruie mirilor nişte fundaluri, decoruri unice. Atunci nu ai decât să savurezi din darurile toamnei pentru a-ţi organiza o nuntă perfectă.
Culorile toamnei – culoarea nunţii

Culorile de toamnă nu se rezumă doar la roşu și portocaliu. Există şi o mulţime de tonuri, ce extinde gama coloristică pe care o ai la dispoziţie. Alege una sau maxim două culori tomnatice şi combină-le cu o culoare neutră sau una contrastă. Optează pentru: galben, bej, champagne, maro, auriu, portocaliu, bronz, mov, violet, roz pal, roz drajeu, ocru, arămiu, alb, chiar şi un verde smarald sau albastru cobalt (în cazul nunţilor din noiembrie).

Accesoriile cu simboluri tomnatice

Include elementele de toamnă pentru invitaţii, lumânări, plicuri, decoraţiunile sălii, diferitor stative pe masă, bucatelor etc. Alege o temă specifică: frunze roşii şi galbene de arţar, gladiola roz, crenguţe de cătină, nuci sau ghinde etc. Cel mai important este să nu faci abuz de aceste elemente, şi să foloseşti acelaşi decor în tonul tematicii nunţii, în caz contrar poţi obţine un efect de o toamnă târzie, care va duce la o presiune vizuală. Iar tu ai nevoie doar să „condimentezi interiorul”.

Ar fi bine ca invitaţiile şi plicurile să nu se prea deosebească, iar dacă le vei personaliza ar fi minunat. Lipeşte o frunzuliţă sau desemnează un buchet din frunze, iar panglicile din textură lipeşte-le pe hârtie, poţi decupa o ramurică a unui copac, iar în loc de frunze imprimă inimioare. În acest caz poţi combina bronzul cu rozul pal, auriu şi mov etc.

Evident, decoraţiunile pentru lumânări le vei alege în concordanţă cu buchetul miresei, butoniera mirelui şi a naşului, ori alte accesorii. Ca exemplu, poţi înfăşa baza lumânărilor cu dalii albe, crizanteme ruginii sau vişinii, adaugă o gladiolă, iar la bază înconjoară cu trandafiri mărunţi etc.

Buchetul miresei

 

Dacă primăvara trandafirii în buchetul miresei sunt percepuţi ca ceva vârstnic ori demodat, atunci toamna un asemenea buchet este perfect, în plus, alături de frunzele căzute, buchetul de trandafiri va arăta fresh, deoarece este anotimpul mugurilor de roze.
Buchetul romantic va constitui dintr-o compoziţie de trandafiri gingaşi în două sau trei culori, iar printre petale pot fi decorate şi câteva cristale sau mărgeluţe.

 

Un buchet rustic poate conţine câteva spice de grâu

 

Dacă vrei un buchet extravagant atunci printre florile alese: trandafiri, crizanteme aurii, include câţiva spini mari şi pulverizează o culoare contrastă, spre exemplu argintie. Ori un alt accesoriu poate fi rămurelele de cătină sau pene de păun (mai ales că acesta conţine verdele smarald şi albastru klein mai sus menţionate).

Indiferent de stilul pe care o să-l alegi, combină florile care îţi plac şi le poţi găsi pe piaţa autohtonă: evident trandafirul, crizantema, dalia, azaleea, gladiola, tuberoza, hortensia, anemona, crinul de toamnă, ochiul boului, regina nopţii etc.

 

Tortul de toamnă

 

La sfârşitul petrecerii trebuie să faci cele mai bune impresii – oferă oaspeţilor un tort delicios şi interesant. Decorarea propriu-zisă poate fi efectuată cu florile preferate sau fructele toamnei. Optează pentru un tort minimalist decorat, pe unde să se strecoare câte o rămurică din ciocolată pe etajerele tortului. Decorează-l cu ghinde de ciocolată de diferite mărimi, ori improvizează o ploaie de inimi de culori aurii, bronz etc.

 

Distribuie articolul: