Pe 25 mai, la Palatul Republicii s-a desfărşurat decernarea distincţiei „Artist emerit al Republicii Moldova”. Fondatorul proiectului muzical etno electronic „Transbalkanica”, Marcel Ştefăneţ, se arată mulţumit şi foarte bucuros de faptul că munca sa asiduă a fost remarcată la nivel de stat. 

Compozitorul şi dirijorul a declarat PentruEa: „Când am fost sunat şi anunţat că voi fi decorat cu această distincţie m-am bucurat de faptul că ceea ce fac în plan muzical este apreciat şi de stat! Cred că fiecărui om, care încearcă să facă ceva frumos şi profesionist în domeniul său, îi va fi deosebit de plăcut să afle că nu este trecut cu vederea şi este apreciat de ţara sa natală. Acum sunt telefonat necontenit şi felicitat de persoane pe care nu-i cunosc atât de bine, dar care se bucură cu adevarat pentru mine.”

În aceeaşi zi, Preşedintele Nicolae Timofti i-a onorat cu distincţia „Artist emerit al Republicii Moldova” pe interpreta Georgeta Voinovan, actorul Igor Rusu, acordeonistul Vasile Rusu, Doina Arseni, dar şi alţi oameni de cultură și artă. 

În primăvara acestui an, formația „Transbalkanica” a participat la preselecția națională a concursului Eurovision 2012, însă nu a fost selectată. Violonistul Marcel Ștefăneț este văr cu veteranul muzicii etno-jazz Anatol Ștefăneț, fondator al trupei „Trigon”. 

Distribuie articolul: