Ai auzit de foarte multe ori că trebuie să iei în considerare textura părului tău natural pentru a obține cele mai minunate coafuri. Dar oare știi care sunt alegerile optime pentru șuvitele tale în funcție de textura și tipul părului? Dacă nu, te ajutăm să-ți lărgești aria de cunoaștere pentru a fi capabilă să faci alegeri documentate de fiecare dată!

Ca și forma feței, textura și tipul părului au o influență majoră când vine vorba să decizi dacă o anumită coafură ți se potrivește caracteristicilor tale sau nu. Pe lângă faptul că trebuie să-ți determini corect forma feței și să iei deciziile corecte în funcție de aceasta, trebuie să mai cunoști și textura părului tău pentru a fi satisfăcută de rezultatele finale. Altfel, nu va fi o surpriză dacă tunsorile pe care le vei alege nu ți se vor potrivi, deși ele țin cont de forma feței.

Texturile de păr pot fi în general clasificate în cinci mari categorii: fină, aspră, neagră, dreaptă sau ondulată. Coafurile și tunsorile ar trebui alese în funcție de textura dominantă a părului. Să știm ce să abordăm și ce să evitam este extrem de important și vor crește șansele de succes, făcând de asemenea procesul de selecție mai ușor. În continuare sunt prezentate câteva lucruri de care vei dori să ții cont în funcție de tipul de textură.

Părul fin

Acele femei care au părul fin în mod natural, tind să caute coafuri care să mărească volumul părului în mai multe feluri. Să dai volum poate fi destul de dificil pentru un păr lung, acele femei care au acest tip de textură sunt adesea sfătuite să opteze pentru un păr mediu-scurt pentru cele mai bune rezultate. Folosirea unui fixativ ușor pentru a adăuga o mai mare definire cosițelor este o altă idee excelentă de asemenea. Coafurile în trepte, cum ar fi coafura bob sau pană, tind să fie alegeri potrivite, ele oferind efectul dorit. Adăugarea de straturi poate fi de asemenea o idee bună din același motiv. Buclele fine sau cele mari sunt de asemenea alegeri bune pentru acest tip de textură.

Părul aspru

Pentru a ne face un ritual de îngrijire a părului care să ne ajute să fim mulțumite de cosițele noastre, trebuie să facem tot posibilul pentru a controla adecvat acest tip de textură a părului. În termeni de stil, cea mai bună cale de a ne îmblânzi cosițele este să ținem sub control greutatea acestora. Încă o data, stilul potrivit de aranjare poate fi soluția optimă în multe cazuri. Ca și rezultat, părul va părea mult mai structurat și coafura va fi mai complexă. Evitarea tratamentelor medicale este o decizie înțeleaptă și alegerea unor coafuri ca și cocul, împletiturile franțuzești sau coafurile scurte ondulate, reprezintă o strategie bună.

Părul ondulat

Coafuri-pentru-par-cret-9

Considerat un simbol al feminității și romantismului, buclele naturale atrag indiscutabil atenția. În realitate, părul ondulat tinde să fie destul de greu de intreținut datorită faptului că inevitabil necesită a fi extins. Altă problemă ar fi volumul, care poate deveni o problemă în special când acest volum nu este distribuit într-un mod adecvat. Acesta este motivul pentru care femeile cu bucle aleg tunsorile stratificate pentru a fi capabile să-și aranjeze mai ușor buclele. Coafurile potrivite pentru acest tip de păr tind să fie nodul ciufulit în partea de sus pentru un look casual, coafurile împărțite pe jumatete de păr în sus/jos și cocurile netede pe spate. Pentru aranjarea mai facilă a părului, folosește un lichid anti-grăsimi, iar stăpânirea artei de uscare perfectă este absolut necesară.

Părul negru obținut artificial

Datorită faptului că părul negru este adesea greu de întreținut, multe femei folosesc substanțe de înmuiere pentru a-și îmblânzi părul. Acesta trebuie să fie tratat ca și orice alt tip de păr artificial, chiar dacă oferă toate variantele de coafură specifice părului drept. În timp ce tunsorile geometrice merg foarte bine pentru acest tip de păr, pentru a ne proteja părul este recomandat sa evităm uscarea obținută prin folosirea instrumentelor de încălzire.

Părul drept

Acele femei care au părul drept se pot considera cu adevărat norocoase, ele având o foarte mare varietate de opțiuni datorită faptului ca acest tip de păr este unul dintre cele mai permisive, dacă ne referim la întreținere și stil. Lungimea părului, precum și forma feței, sunt singurii factori pe care trebuie să-i analizezi pentru a putea alege o coafură perfectă, având posibilități aproape nelimitate în acest sens.

Acum că știi să-ți aranjezi părul și știi ce tip de păr ai, îți va fi foarte ușor să dai „definiția” corectă frizerului pentru a-ți aranja o coafură perfectă. Acum este șansa ta de a deveni vedeta evenimetului doar cunoscând aceste trucuri simple.

Sursa/foto: ileen.roele.rocosmopolitan.rolibertatea.ro

Distribuie articolul: