Actrița Charlize Theron a jucat un rol dur, al unei femei care a fost obligată să lupte pentru a fi tratată ca o ființă umană, în filmul „Ținutul de Nord”. O poveste reală care datează din 1989 și care a ajuns pe copertele multor reviste din acele timpuri. Oficial, această peliculă și-a avut premiera în 2005, dar susținem că și astăzi este actual. Merită să știi totul despre acest film.

„North Country” reprezintă un reper în cariera celebrei actrițe, rolul lui Josey Aimes, aducându-i încă o nominalizare la Oscar. Charlize este a doua actriță, după Kim Basinger, pentru care apariția în Playboy, la 24 de ani – în mai 1999 – a însemnat și drumul către succes și Oscar.

Charlize Theron este Josey, într-o impresionantă poveste a unei femei care ignoră prejudecățile, muncind în minele de fier din Minnesota. Este o istorie reală a unei mame cu doi copii din aceeași regiune, care s-a confruntat cu această situație și care a demonstrat că gura lumii poate fi închisă, dacă ai încredere în propriile forțe (1989).

Rol pentru care fostul președinte al Africii de Sud – țara ei de origine – Nelson Mandela i-a mulțumit în cadrul unei ceremonii că „a pus pe hartă țara lor”, după care a îmbrățișat-o și a invitat-o ulterior, ca participant de onoare la evenimentul Fundației Nelson Mandella din Johannesburg din martie 2005.

O slujbă decentă cu care să le asigure un trai bun copiilor ei. Asta este ceea ce și-a propus Josey Aimes. Însă, din anumite „viziuni” ale colegilor săi, ea primește doar amenințări, insulte, înjosiri, atacuri și obscenități. „Ține-ți gura și ia-o ca un barbat” – îi spune șeful ei. Cuvinte care au făcut-o să riposteze tuturor insultelor nu doar la adresa sa, ci a tuturor femeilor care au o slujbă decentă din care își pot întreține familiile.

Ea forțează barierele legii cu prima acuzație de hărțuire sexuală din lumea clasei muncitoare cu care apoi va ajunge în instanță. Proces, pe care îl cîștigă datorită insistenței și perseverenței sale. Este femeia care demonstrează că și femeile au drepturi, care trebuie respectate și apreciate.

Frances McDormand, Sissy Spacek, Woody Harrelson și Sean Bean, joacă alaturi de Theron în această explozivă poveste a unei femei care își asumă riscul pentru a obține ceea ce oricare muncitor din America își dorește: respectul la locul de muncă. Un film în regia lui Niki Caro, după scenariul Clarei Bingham, Laurei Leedy și a lui Michael Seitzman. Este o dramă care a avut un buget de 18, 3 milioane de dolari.

Chiar și dacă este o peliculă mai veche, s-ar putea să nu o fi vizionat, acum că știi despre „Ținutul din Nord” nu ai decât să-ți faci puțin timp liber și s-o savurezi, este un film de milioane care ne demonstrează tuturor că există „lumină” și că avem drepturi care se vor a fi respectate.

Sursa foto: cbsnews.commovies.insing.comcompleatseanbean.com

Distribuie articolul: