Pe lista lungă a tendinţelor pentru primăvară-vară 2013, atât de complexă şi versatilă, nu putea lipsi în nici un caz denimul.Ca un potenţial laureat al materialelor, denimul acestui sezon călduros vine într-o nouă înfăţişare, extrem de fresh.

Istoria denimului poate fi comparată cu povestea de succes a unui personaj, care a pornit de jos, iar odată cu timpul a evoluat, a câştigat respectul cuvenit, ajungând în vârful piramidei. Se poate spune că drumul acesta a fost parcurs şi de acest material atât de popular. Iniţial, denimul a fost creat şi folosit pentru uniforma muncitorilor, dar de-a lungul vremurilor, el a atras atenţia designerilor, care l-au luat în vizor şi au lucrat la imaginea lui, stilizându-l şi transformându-l într-un must-have al pieselor clasice.

Pentru sezonul primăvară-vară 2013, casele de modă au reinventat denimul şi l-au adus la un nivel suprem care întruchipează eleganţă şi rafinament, utilizându-l atât pentru stilul sport cât şi în zona de lux, potrivit hotcity.ro.

În colecţia Balmain, denimul se regăseşte în varianta bleumarin, cu aplicaţii argintii şi cusături structurate, Miu Miu a mizat pe confort şi lejeritate, prin siluete cilindrice ce permit libertate de mişcare iar Tommy Hilfinger a ales să-l evidenţieze prin rolul ce l-a consacrat, evidenţiat de aspectul clasic şi casual.

Philip Lim i-a dat un aer modern şi arhitectural, jongland cu diferite tipuri de denim, creând efectul patchwork iar Karl Lagerfeld s-a inspirat din moda anilor ’60, prin siluete A-line şi mult volum.

Aşa că indiferent de stilul pe care îl abordezi şi de tendinţele pe care le iubeşti, o piesă vestimentară din denim nu trebuie să-ţi lipsească din garderobă.

denim 2013

denim 2013
Denim

Denim 2013

Denim

Denim

Denim 2013

Denim

Denim

Distribuie articolul: