După cum am și promis, stilista Rusanda Cebotari revine cu a doua parte din proiectul foto dedicat ținutelor festive. Vorbim în continuare despre rochii – de la ținute clasice la cele mai îndrăznețe. Stilista îți propune variante și sugestii potrive diferitor tipuri de siluete. Mai mult decât atât, ținutele le poți găsi și proba în magazinele din țară.

Rusanda Cebotari, stilistă

În cadrul proiectului de text și styling s-a ocupat RUSANDA CEBOTARI; foto SOFIA GOLOVINSCAIA; coafură DORINA ROTARI și make-up GALINA LACUSTA și IRINA BARINOVA.

Little Black Dress

„O rochie neagră mini este soluția perfectă pentru domnișoarele care se pot mândri de picioare frumoase, dar au ce ascunde în zonă de sus. Fustă cu aplicații de pene este servește drept iluzie optică pentru a crea o siluetă clepsidră, atunci când e nevoie de ascuns volumul din regiunea taliei, și de a balansa bustul voluptos. Corsetul din țesătură mătăsoasă, în combinație cu factură fuștei, arată festiv accesorizate cu o bandă sclipitoare pe talie și aplicații pe sandale. În cazul unei ținute atât de complexe, optam pentru o aranjare a părului cu volum lejer și un make-up elegant în culori naturale cu efect de ochi de pisică”, menționează Rusanda Cebotari.

rochie NICOLE STORM, pantofi MANGO

Paietele cele de sărbătoare

„Pentru a doua ținută, am ales o rochie executată dintr-o stofă care ni se asociază cel mai mult cu sărbătorile de revelion- paietele. O astfel de rochie poate fi purtată și de către deținătoarele unor forme mai voluptoase- această va contura frumos corpul, punând în evidență punctele forțe prin reflecția luminii din particolele strălucitoare. Întrucât am ales să nu accesorizez ținută cu bijuterii, accentul a căzut pe pantofii cu aplicații metalice în culoare nud. Și aici am optat pentru un machiaj lejer, sidefat și păr drept cu puțin volum, pentru a evita un aspect încărcat”, recomandă stilista.

rochie @POEMMA.MD, pantofi VALENTINO

Machiaj și bucle retro

„A treia ținută este perfectă pentru siluetele de tip triunghi- partea de sus a corpului proporțional mai accentuată decât bazinul. Pentru așa siluetă sunt recomandate fustele care adaugă, vizual, volum în regiunea coapselor, cum se întâmplă și în cazul acestei ținute – pliseurile orizontale pe stofă mătăsoasă. Regiunea claviculelor este descoperită, pentru a nu îngreuna și mai mult partea proeminentă a siluetei și pentru a crea echilibrul vizual topul și șlițul adânc de pe fustă. Acestei ținute minimaliste și luxoase i se potrivesc perfect machiajul auriu și buclele retro”, mai recomandă Rusanda.

top și fusty NICOLE STORM, pantofi MANGO

Combinații neobișnuite

„O combinație mai puțin ordinar, care ne amintește de stilul filmelor animate japoneze- o rochie din dantelă super ‘cute’, în combinație cu o beretă de piele și botine. Această este o ținută potrivită fețelor tinere care vor să obțină un look de păpușă- buclele blonde și ochelarii de imagine sunt un ‘must’ pentru a atinge acest scop. O astfel de rochia cu siluetă babydoll va masca centimetrii în plus din partea de sus, iar colanții semi-transparenți negri și botinele masive vor face picioarele să pară mai suple”, declară stilista Rusanda Cebotari.

rochie și beretă NOUVELLE, ochelari AstroOPRICA, botine GUESS