KLumea, organizatorii festivalului IA Mania, dar și a concursului „MÂNDRIA” și Soulmates, trei fete la început de cale în design-ul vestimentar, care au câștigat competiția la cea de-a doua ediția a Festivalului Artelor născute din Tradiții și-au invitat susținătorii la o seară de suflet. O seară în care aceștia au avut posibilitatea să le suțină financiar pe fetele din Soulmates, în călătoria lor către Oxford Fashion Week, le-au admirat ultima colecție și au avut parte de artă, design și muzică bună.

În primele zile de noiembrie, echipa de designeri „Soulmates” pleacă la Oxford Fashion Week ca să reprezinte Moldova cu noua lor colecție „Zbor”, inspirață din tradiții. Această călătorie a fost câștigată de câtre tinerii designeri în cadrul concursului Mândria, de la festivalul IA MANIA 2014. Aseară, fetele au prezentat creațiile lor, au licitat una dintre ele și au organizat surprize pentru cei prezenți la eveniment.

Soulmates

BabucCele 3 artiste Olga, Irina și Valentina au primit urările de drum bun și încurajările KLumea, a le ministerelor implicate în valorificarea acestui premiu, dar și a celor care pur și simplu au venit să le suțină. „Sunt foarte fericită că există tot mai multe inițiative de mare valoare în țara noastră, iar Ministerul Culturii va susține orice idee artistică originală. Haideți să fim cu toții mai KLumea”, a declarat Monica Babuc, ministrul culturii. 

Soulmates

Prezent la eveniment, ministrul Tineretului și Sportului, Octavian Bodișteanu a ținut să felicite participantele și să le dorească un zbor ușor către Oxford. „Ne-am implicat cu plăcere ca să le susținem pe fete cum zborul către Marea Britanie și mă bucur mult că industria ușoară, dar și arta în țara noastră nu cunoaște granițe”, a spus Bodișteanu.

Colaj 1

colaj

Seara a fost încununată cu muzică bună, nu înainte de a fi împărțite premiile din cadrul tombolei de susținere pentru Soulmates. Eșarfe personalizate, papioane hand-made, o husă pentru ochelari creată de Savatie Baștovoi, vin bun și rame fotografice de la MolDeco și-au găsit destinatarii printre persoanele care au susținut eroinele printr-un bilet simbolic procurat pentru tombolă.

Tombola

VioricaLicitația anunțată în cadrul evenimentului a scos la mesat una dintre creațiile noii colecții Soulmates, „Zbor”. Este vorba despre un palton cu elemente tradiționale care a fost achiziționat într-un final cu suma de 3500 lei. „Ne bucură foarte mult faptul că tinerii designeri nu se opresc la prima piedică, încearcă, creează, iar acest lucru trebuie încurajat și susținut de fiecare dintre noi. Marii designeri ai lumii s-au afirmat anume prin elementul tradițional distinctiv, introdus în colecțiile lor. Mi-ar plăcea să cred că Soulmates va câștiga tot în această ordine de idei”, a menționat co-fondatoarea KLumea, Viorica Nagacevschi.