Centrul Național al Romilor, cu suportul Fundației Europene pentru Tineret (EYF) al Consiliului Europei și al Programului ONU „Femeile în Politică”, invită tinerele de etnie romă să particiipe încadrul Școlii de Vară „ZORJARAS - Împuternicirea Fetelor Rome”, care va avea loc între 24 și 29 iunie, la Baza de odihnă „Vatra Elita”, din Vadul-lui-Vodă.

Prin această şcoală de vară, organizatorii își propun să împuternicească 25 de tineri şi tinere de etnie romă, prin dezvoltarea capacităților de a deveni cetăţeni activi, cu abilitaţi şi cunoştinţe necesare de a se implica în viaţa comunităţii din care provin, dar şi de a încuraja participarea fetelor rome prin acţiuni concrete.

Pe parcursul a 6 zile, participantele vor învăţa despre drepturile omului şi nediscriminare, situaţia curentă a femeilor rome şi egalitatea de gen, activism prin reţelele de socializare, advocacy şi identificarea resurselor financiare pentru realizarea iniţiativelor comunitare.

De asemenea, programul şcolii include o vizită în satul Ciocâlteni, raionul Orhei, comunitate dens populată de romi. În cadrul vizitei, tinerii şi tinerele vor avea posibilitatea de a identifica problemele cu care se confruntă comunitatea şi le vor aduce spre atenţia publică, prin elaborarea şi distribuirea materialelor media.

Şcoala de vară va începe pe data de 24 iunie, ora 11.00 şi se va sfârşi pe data de 29 iunie, ora 13.00.

Pentru informații suplimentare, contactați organizatorii la adresa de email: [email protected] sau la numerele de telefon: (022) 227099, 069674307.

*Această școală de vară este sprijinită financiar de Fundația Europeană pentru Tineret (EYF) al Consiliului Europei, Programul ONU „Femeile în Politică”, implementat de Entitatea Națiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen și Abilitarea Femeilor (UN Women) și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), în parteneriat cu Fundația Est-Europeană și Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, finanțat de Guvernul Suediei, şi proiectul regional UN Women pentru promovarea politicilor şi bugetelor sensibile la dimensiunea de gen în Europa de Sud-Est, finanţat de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare.

**„Zorjaras”, în limba Romani, semnifică împuternicire, fortificare, consolidare.

Foto: greatnews.ro

Distribuie articolul: