Castraveții conțin apă în proporție de circa 95%, tocmai de aceea au fost mereu apreciați pentru efectele lor asupra organismului uman. Mai jos, îți vom prezenta câteva dintre beneficiile care te vor face să consumi cât mai des această legumă verde (cu coajă!) în orice sezon.

Scut anti-cancer. Grație conținutului sporit de lignani (grup de compuși chimici cu proprietăți anticancerigene, antiinflamatorii și de reducere a bolilor cardiovasculare), consumul de castraveți duce la scăderea riscului de dezvoltare a cancerului de sân, a celui uterin, ovarian și de prostată.

Te ajută să obții mai ușor greutatea la care ai visat. Deoarece conțin multă apă, castraveții reprezintă gustări ideale. Totodată, fibrele acestei legume conferă senzația de sațietate. 100 de grame de castraveți conțin doar 15 calorii. 

Castraveții au proprietăți antioxidante grație conținutului de Vitamina C și beta-caroten, care reduc considerabil riscul de cancer și de dezvoltare a bolilor cronice.

Consumul de castraveți te poate ajuta să scapi de respirația urât mirositoare. Aplică o felie de castravete pe cerul gurii și ține-o pentru câteva minute, pentru a scăpa de bacteriile urât mirositoare.

food series: cucumber diet for grow thin

Persoanele care consumă castraveți sunt mai puțin expuse stresului. Grație conținutului de vitamine din grupa B, organismul scapă ușor de stările de anxietate, care provoacă stresul.

Asigură o digestie sănătoasă. Castraveții conțin două elemente esențiale pentru sănătatea digestivă: apa și fibrele. Consumă această legumă și vei scăpa de reflux gastric, dar și de simptomele de arsuri în stomac. Castraveții alcalinizează organismul.

Consumul de castraveți asigură sănătatea creierului grație conținutului de flavonoizi. Aceștia îmbunătățesc memoria și protejează neuronii de degradarea care survine odată cu înaintarea în vârstă.

Castravetele este leguma sănătății și frumuseții tenului, nu în zadar este utilizat în cosmetologie. Această legumă are efect de răcire și relaxare a pielii; scade edemul, iritațiile, inflamațiile și cercurile din jurul ochilor. Castravetele atenuează și arsurile solare, dacă este plasat pe zonele afectate.

Masca din castravete nu doar întinerește, ci și înălbește pielea! Vezi cum se obține

Foto: w-dog.netlaralombarte.com

Distribuie articolul: