Tescovina este o adevărată “mină” de resveratrol, cel mai puternic antioxidant descoperit până în pre­zent, şi preia o mare parte din calităţile terapeutice ale acestuia.

 

Tescovina este o adevărată “mină” de resveratrol, cel mai puternic antioxidant descoperit până în pre­zent, şi preia o mare parte din calităţile terapeutice ale acestuia. Explica­ţia este foarte simplă: coaja, pulpa şi sâmburii strugurilor de culoare în­chisă au cel mai ridicat conţinut de resveratrol, antioxidantul care a revo­luţionat medicina seco­lului XXI, zeci de pagini fiind dedicate studiului şi cercetării acestuia. Acţiu­nea lui este amplificată de prezenţa flavonoizilor, a quercitinei şi a taninurilor, a acizilor organici, a micro şi oligo elementelor, a vita­minelor lipo şi hidroso­lubile, substanţe ce întăresc şi însănătoşesc întregul organism. În popor i se mai spu­ne «boască» sau «boş­tină», iar denumirea de «tesco­vină» provine de la tradiţionalul teasc, acea presă manuală, pe care o mai întâlnim şi azi în gospodăriile ţărăneşti. De obicei, tescovina este folosită pentru prepararea ţuicii, este dată ca hrană la animale sau, pur şi simplu, aruncată. Însă puţini ştiu că tescovina este, de fapt, esenţa binefă­cătoare din struguri, pentru că toate principiile active sunt concentrate în coajă, pulpă şi sâmburi. Doar 10% din resveratrol trece în vinul roşu, 90% rămâne în tescovină. Ceea ce oamenii aruncă este, de fapt, esen­ţa vindecătoare a strugurilor, principala lor sursă de sănătate.

Tescovina este o adevărată “mină” de resveratrol, cel mai puternic antioxidant descoperit până în pre­zent, şi preia o mare parte din calităţile terapeutice ale acestuia. Antioxidanţii sunt substanţe care împiedică atacul moleculelor nu­mite “radicali liberi” asu­pra celulelor şi ADN-ului din organismul uman. Din acest motiv, prepa­ratele pe bază de tesco­vină au capacitatea de a preveni degradarea tutu­ror tipurilor de celule existente în corp, grăbind totodată regenerarea ţe­suturilor.

Astfel, deghi­zată într-o apariţie mo­destă, tescovina ne apără de boli şi echilibrează funcţiile vitale, încetinind îmbătrânirea. Remediile pe bază de tescovină au efecte bene­fice atât asupra inimii, cât şi a vaselor de sânge. Cu puternice proprietăţi va­sodila­tatoare, reglează nivelul colesterolului şi previn accidentele vas­culare. Oamenii de ştiinţă declară resveratrolul, pre­zent din abundenţă în coaja şi pulpa strugurilor roşii, drept cel mai efi­cient protector cardio­vas­cular care poate fi găsit în natură, fiind de 50 de ori mai puternic decât vita­mina E.

Mai mult, substanţele din tescovină întăresc celulele sistemului osos, alungă durerile reumatice şi luptă cu osteoporoza.

Sursa: www.formula-as.ro

Foto: www.bauturi.info

Distribuie articolul: