Nu știi ce să mai prepari la dejun, iar banalele sandwich-uri nu îți mai sunt pe plac? Atunci, această rețetă este pentru tine. Mai mult, e și extrem de sănătoasă. Vezi mai jos cum se prepară terciul cu ovăz cu fructe de pădure.


Ingrediente:

-1 linguriță migdale mărunțite

-2 linguri iaurt lichid

-150 g fructe de pădure

-1 linguriță semințe de in

-3 linguri fulgi de ovăz

-1 linguriță miere

-puțină sare

-100 ml lapte degresat

-100 ml apă

-fructe de pădure proaspete

fulgi-de-ovaz-cu-fructe-de-padure_size5

Mod de preparare:

1.Se spală și se usucă fructele de pădure.

2.Într-o oală mică se amestecă apa, laptele și sarea și se pun la fiert. După ce au fiert, se adaugă mierea și se amestecă cu o lingură de lemn până se topește.

3.Se adaugă fulgii de ovăz, scorțișoara și se dă la foc mediu. Se lasă pe foc încă 5 minute și se amestecă periodic, până fulgii devin moi.

4.Se adaugă semințele de in și fructele de pădure și se lasă pe foc încă două minute. Oala se ia de pe foc și se pune totul într-un bol.

5.Pentru o textură mai cremoasă, se adaugă puțin iaurt lichid. Se presară o linguriță de migdale mărunțite deasupra și se pun fructe de pădure proaspete.

Foto: foodstory.stirileprotv.ro