La 21 ianuarie, îndrăgostiții și prietenii din întreaga lume celebrează Ziua Internaţională a Îmbrăţişărilor. Cu siguranță că nu ați știut despre bebeficiile îmbrățișărilor pentru sănătatea și relaționarea noastră cu oamenii care ne înconjoară, de aceea vă spunem, mai jos, câteva motive serioase pentru care merită să îmbrățișați și să fiți îmbrățișate.

Potrivit 4inbandana.com, îmbrățișările sunt cele mai eficiente metode de tratare a depresiei, singurătății, anxietății și stresului. Bunăoară:

1. Îmbrățișările dintre doi oameni favorizează construirea sentimentului de încredere și de siguranță între cei doi. Acest lucru te poate ajuta să obții o comunicare deschisă și onestă cu un partener care „te interesează”!

2. Îmbrățișările stimulează instantaneu producerea de oxitocină – hormonul care vindecă sentimentul de singurătate, izolare și furie.

3. Îmbrățișările îndelungate stimulează producerea de serotonină – „locomotiva fericirii” din organismul uman.

4. Întăresc sistemul imunitar al organismului. Fiecare îmbrățișare stimulează un punct important din organismul nostru – Solar Plexus Chakra, care, la rândul său, stimulează timusul și echilibrează producția de celule albe (care provoacă tumori, de cele mai multe ori).

5. Fiecare îmbrățișare stimulează dezvoltarea stimei de sine. Din momentul în care am apărut pe lume, părinții ne-au îmbrățișat și ne-au demonstrat că suntem speciali. Senzațiile tactile activează sistemul nervos și ne amintesc de fiecare dată că cineva ne iubește. Prin urmare, aceste senzații contribuie și la educarea respectului de sine.

6. Ne relaxează mușchii, deci eliberează tensiunea din organism,calmează durerea musculară și stimulează circuitul sangvin în țesuturile moi.

7. Echilibrează sistemul nervos. Efectul de umiditate și de energie electrică, generate de atingere, conferă sistemului nervos o stare mai echilibrată.

8. Îmbrățișările ne ajută să înțelegem ce înseamnă să oferim și să primim. Îmbrățișarea înseamnă o partajare de căldură și de energie. Acest proces ne arată că dragostea poate curge în ambele sensuri.

9. Sunt mai eficiente decât meditația. Fiecare îmbrățișare ne învață să trăim clipa și încurajează energia vieții. Îmbrățișările ne scot din tiparele gândirii circulare și ne conectează la inimă.

10. Schimbul de energie dintre oameni, prin îmbrățișări, este o investiție în relația lor. Acest tip de apropiere umană încurajează empatia și înțelegerea. Este o relație umană în care ambele părți au de câștigat.

Terapeutul de familie Virginia Satir declară că „avem nevoie de patru îmbrățișări în fiecare zi, pentru a supraviețui; de 8 îmbrățișări pe zi – pentru a întreține o relație și de 12 îmbrățișări – pentru a crește.”

Îmbrățișați-vă și fiți fericite!

Foto: wallpaperhosting.co, imgkid.comgurl.com

Distribuie articolul: