A mai fost căsătorită, acum mai bine de 20 de ani. Mariajul nu a ținut. Apoi a fost în căutarea dragostei adevărate și acum a găsit-o. Teo spune că această dragoste este specială, una matură, chiar dacă a început pe o rețea de socializare. Cum poți avea copilul și soțul perfect, cum să-ți învingi timiditatea, dar și moartea, le aflăm de la vedeta de televiziune Teo Trandafir. Cucerită pe facebook

„El m-a cucerit printr-un mesaj pe care l-a postat pe facebook, singurul, de altfel, care, în noaptea de revelion, întindea o mână caldă, sinceră și generoasă tuturor celor mai puțin fericiți decât noi în noaptea aia. Se gândea cineva pe lumea asta la oameni care poate nu au șampanie pe masă, nu au familia alături, care poate sunt plecați, sau poate sunt săraci, sau poate sunt bolnavi. Și pe mine m-a impresionat foarte tare că cineva pe 31 decembrie are timp să se gândească la asta. La faptul că cineva pe lumea asta încă investește timp și sentimente în oameni pe care nu-i cunoaște.”

„Trăim într-o perioadă când nimeni nu mai investește timp, nimeni nu mai are timp să te asculte pentru că timpul înseamnă bani. Nimeni nu mai are timp să te creadă pentru că se minte mult și mie mi s-a părut că mesajul lui lumina. Nu i-am răspuns pentru că nu-l știam și pentru că nu mi s-a părut oportun, dar în câteva ore am scris un „La mulți ani!” destul de formal și urma să răspundă. Aveam amândoi același obicei și anume cel de a ne pune o dorință în momentul în care bate ceasul de miezul nopții, și recunosc, că nu m-am gândit suficient la el, dar mi-am pus o dorință care, indirect, îl implica. Dorința lui poate a fost legată de mine pentru că a fost atât de puternică încât iată-ne aici.”

„N-avem timp să stăm zece ani împreună…”

Povestea a avut loc la cumpăna dintre ani, când anul 2012 pășea timid pragul, iar șase luni mai târziu Teo Trandafir și Costi Iosif își pun verighetele pe deget. Am întrebat-o de ce totul a fost făcut în viteză, iar răspunsul a fost unul destul de filosofic, dar și pragmatic, în același timp: „Nu avem timp. N-avem timp să stăm zece ani împreună și să descoperim că de fapt nu ne-am cunoscut niciodată. N-avem timp de o căsnicie eșuată de 25 de ani, cum am văzut nu o dată, nu de două ori. N-avem vreme. Am hotărât împreună ca marele criteriu care să depășească această barieră de timp să fie încrederea totală. N-avem timp să ne convingem unul pe celălalt că suntem cine credem noi că suntem și atunci pornim de la această teorie pe care o instituim la rang de lege: Tu ești ceea ce cred eu că ești.”

„A venit aici special pentru mine și probabil la un moment dat ne vom gândi foarte serios la o alegere geografică.” Deocamdată nu au ales o destinație anume pe harta lumii, spune vedeta. „Nu ne-am gândit atât de serios, dar, dacă lucrurile vor rămâne așa în România, poate pentru copiii noștri va trebui să ne gândim și la opțiunea doi.”
Cât despre luna de miere zice că nu este o perioadă anume, ei speră că întreaga lor căsnicie va fi una de miere. „Nu va avea loc pentru că eu lucrez la Școala de Televiziune, pentru că vacanțele noastre în momentul ăsta nu coincid, e primul nostru an, nu am avut timp să ne facem planuri și atunci soțul meu o numește vacanță citadină”, ni se destăinuie, râzând, Teo.

M-am rugat pentru copilul și soțul meu

„Cred că soțul meu și fiica mea au venit în același fel – m-am rugat pentru ei. M-am rugat să am acest copil și acest bărbat. N-am vrut un copil și un bărbat. Am să-ți explic în mod clar de ce? La 36 de ani nu-ți mai dorești un copil, pentru că viața pare făcută, programul tău psihic și sentimental e deja stabilit și eu am gândit așa: dacă sunt în stare, poate Dumnezeu o să hotărască așa, dacă nu – nu. Așa s-a întâmplat și cu soțul meu, nu-ți mai dorești să te măriți la 45. Pentru că nici nu mai știi dacă ești în stare, dacă mai poți accepta un suflet lângă tine pentru că tu reușești să le faci pe toate și e destul de greu să rupi din tine ca să oferi celuilalt. Ei bine, se poate! Dacă e persoana care trebuie.”

Am întrebat-o cât de mult a „furat” micuța Maia din caracterul mamei sale, dacă e la fel de dezinvoltă? „Da, e la fel. E un om foarte puternic și extrem de „aplicat”. E uneori prea disciplinată, ceea ce mă sperie. Am fost cu toată familia la cumpărături și tati a lăsat coșul de cumpărături la câțiva metri de noi și ea vine și-mi spune: „sunt foarte îngrijorată în legătură cu coșul“, mi-am zis, măi, copilul ăsta e prea cuminte.”

Teo Trandafir e un om timid

Chiar dacă multora nu le vine să creadă, dar vedeta chiar este o timidă. Cum îi reușește să scape de timiditate? Aflăm chiar de la ea: „Tocmai pentru că nu mă crede nimeni – nu se știe. Știu că nu ai încotro, toți suntem niște timizi, fiecare dintre noi. Dacă ne iei unul câte unul vei descoperi că fiecare în suflet e un timid. Și atunci m-am gândit că atâta vreme cât fiecare dintre noi se confruntă cu exact aceeași problemă, de ce aș fi eu mai cu moț? Trebuie să vii față în față cu problema, fiecare are demonii săi. Părerea mea este că 95 la sută dintre oameni au acestă teamă de ridicol, teama de rușine, teama de a fi judecat, teama de jenă publică”.

De la arabă – engleză la show-uri TV

Vedeta TV a făcut facultatea limbi străine, secția arabă – engleză, dar cum cărările Domnului sunt nebănuite a ajuns să lucreze ca secretară la un radio, întâmplarea a făcut să a ajuns pe post, iar succesul nu a ocolit-o, pentru că a depus multă muncă și suflet.

„Totul a început prin angajarea mea fulminantă ca secretară – dactilografă la un post de radio. Întâi lucrasem ca vânzător de bilete la o agenție de turism. Și într-o bună zi am putut să intru pe post printr-un accident, printr-o conjunctură. De la acel radio am trecut la un alt post de radio, chiar foarte serios, după care am trecut la un alt post de radio, pentru că simțeam că prietenii cu care eram și gașca cu care eram le era mai bine acolo” își amintește Teo.

„În lift m-am întâlnit cu Mihai Tatulici (un cunoscut jurnalist și om de televiziune) și Tatulici m-a băgat în televiziune forțat. N-am vrut deloc, mi-am dat demisia cu o zi înainte de la radio, am făcut foarte urât că nu fac, că nu dreg și ce nu a auzit nimeni niciodată, și nu am spus nimănui este că nu prea am făcut probe, că nu am avut timp. De fapt, Tatulici mi-a zis clar că voi face TV, am spus clar că nu. Eu făceam radio la vremea respectivă și mi-a zis, măi, în cazul în care găuresc toți pereții și vin cu camera în radio, ești de acord? Și am zis da, așa da. Și prima remarcă pe care a făcut-o Mihai Tatulici când m-a văzut la televizor, numai că eu eram cu casca deschisă, a spus: „are talent gălușca“. M-am simțit îngrozitor, dar era de bine.”

„Eu știu că voi muri azi”

„Nimeni nu trebuie să se mire că moare, toți murim la un moment dat. Întotdeauna eu am găsit ceva bun în fiecare lucru și în momentul în care mi se întâmpla să mor, și eu îmi dădeam seama că mor, la ce crezi că mă gândeam? Spre deosebire de toți ăștia care se învârt în jurul meu – eu știu că voi muri azi. Ei habar nu au când vor muri, deci, avantajul meu – și mă distram, într-un fel. Nu e dramatic să mori, e un lucru natural, moartea face parte din viață, nu mi se pare vreo șmecherie. Dacă ar fi să mor mâine sunt un om fericit, am găsit bărbatul care îmi trebuia, copilul pe care mi l-am dorit, am viața pe care mi-am dorit-o. Este perfect acum. Am colege în televiziune în ale căror discursuri se regăsesc tot timpul aceleași sintagme: „eu am știut“, „eu sunt stăpână pe mine“, „eu sunt cu picioarele pe pământ“, „eu știu…” – eu nu! Eu habar n-am cum s-a întâmplat. Eu zic săru’-mâna lui Dumnezeu în fiecare zi pentru că mi s-a întâmplat așa și nu alt fel.”

„Eu zic bogdaproste că m-a auzit Tatulici, eu știu, m-o fi auzit la radio la un moment dat, cine știe cum? M-am întâlnit cu el în lift, câți nu ar fi mai buni decât mine, care nu s-au întâlnit Tatulici în lift? Totul e o chestiune de hazard, e chestiune de moarte și de viață. Deci până la urmă moartea e și ea hazard. Doar, cred, trebuie să ai demnitatea să o înfrunți în momentul în care… Stăteam și mă gândeam: păi eu dacă mă milogesc pentru încă o zi de viață, care e miza? – zero. Deci plec și înfrântă. Măcar să plec ca un boier, mare caracter. Și de unde șansele mele de supraviețuire erau sub cinci la sută, iată-mă aci fără nici un tratament.”

Actoria – o nouă provocare

Împătimiții de seriale, dar și fanii vedetei de televiziune, au putut să o admire pe Teo Trandafir într-o nouă ipostază – cea de actriță, în serialul românesc Pariu cu viața. „Deci tu îți dai seama că anul trecut pe vremea asta eu nu puteam să urc două trepte, iar anul ăsta m-am măritat de ziua mea cu o minune de bărbat, copilul meu merge în clasa a treia, iar eu am cea de-a doua meserie? Ce ți se poate întâmpla într-un an, nu crezi cu adevărat că ți se poate întâmpla”, spune emoționată Teo.

„Am avut niște emoții uriașe, dar am avut și bafta uriașă de a fi înconjurată de niște „cetățeni“. De cetățeni – adică de mari actori, uriași. Un regizor cu un calm ireal, toată lumea te protejează, toată lumea te ajută, fiecare te învață, cu condiția să nu fii foarte fițos, cred. Nu am fost fițoasă în viața mea că nu mi-a folosit la nimic și mi se pare că fițoșenia este doar un semn al propriei nesiguranțe. Eu sunt un om nesigur, dar fițos nu. Și atunci dacă stai să-l asculți pe fiecare sau te duci la un coleg cu mai multă experiență și-l întrebi „uite ăsta-i textul cum ar trebui să-l joc, că nu știu?” – ți se explică. După care vine regizorul și-ți mai spune o dată și repetăm, și dacă nu înțelegi mai întrebi o dată. Nu-i așa ca la direct, la direct tu răspunzi, tu scrii, tu inviți, tu dai socoteala, aici – nu, aici e un text pe care tu trebuie doar să-l memorezi și să-l crezi”.

Un nouă show la TV

Toți cei care ani de zile au stat lipiți de ecranele televizoarelor, ca să se distreze sau să mai scape o lacrimă, urmărind emisiunile lui Teo, cu siguranță își doresc să o vadă din nou în calitate de gazdă a unui show televizat, iată ce ne-a spus prezentatoarea la acest capitol. „Eu mi-aș dori foarte tare și sunt în stare deja să o fac, dar toți cei care mă iubesc și care ar putea să-mi ofere o asemenea șansă sunt încă precauți.”