Luna mai îl aduce pe scena Sălii cu Orgă din Chișinău pe un renumit tenor de origine italiană, Luciano Lamorca. Interpretul de operă va susține un concert în scopuri caritabile, pentru a-i ajuta pe copiii orfani și săraci, prin intermediul a patru ONG-uri și fundații de profil. Vineri, zece mai 2013, Sala cu Orgă va găzdui un concert clasic de caritate, avându-l în calitate de invitat principal pe tenorul Luciano Lamorca. Concertul, susținut de Ambasada Italiei în Republica Moldova, este sponsorizat și promovat de către Fundația Regina Pacis, Caritas Moldova, Fundația Fides și San Giovanni Bosco Foundation. Aceste fundații de caritate au sub aripa lor diverse orfelinate, cantine sociale și susțin numeroase proiecte de asistență a femeilor sărace și abuzate din Republica Moldova.

“Știți cu toții că eu sunt un susținător mândru de Republica Moldova și sunt mereu acolo pentru a sprijini comunitatea cum pot mai bine. Sunt încântat de concertul pe care-l voi susține în acestă minunată sală. Sper să fiți alături de mine în acest demers și să luați parte cu plăcere la realizarea acestui scop mare”, a declarat Lamorca într-o scrisoare deschisă, adresată presei și publicului din Moldova.

 

Concertul are menirea să strângă fonduri întru continuarea cu succes a demersurilor de ajutor și susținere pornit de fundațiile ce sponsorizează și promovează evenimentul. Luciano Lamorca este un tenor de origine italiană, ce locuiește în SUA, dar pe care îl leagă de Moldova o frumoasă istorie. Luciano este căsătorit cu Valentina Popa, interpretă și funcționară ONU, originară din Republica Moldova.

Vezi aici interviul cu Valentina Popa