S-ar părea că modă pentru copii nu ar trebui să existe, deși mulți designeri vin să ne contrazică totalmente. Companiile autohtone se întrec în modele cât mai originale și stofe cât mai naturale pentru a cuceri inimile părinților dornici ca odraslele lor să arate chic. Vă prezentăm tendințele a doi designeri de la noi în materie de îmbrăcăminte pentru copii. Creme Brulee
Compania Creme Brulee s-a orientat mereu către stofele naturale, mai cu seamă pentru această colecție, deoarece este vorba despre sezonul rece. Stofele sunt adecvate anotimpului, dar și modelelor: lână, bumbac gros și ca noutate – velvetul – el e cald și foarte confortabil pe timp de iarnă. Încă o noutate importantă a companiei sunt ținutele dedicate băiețeilor, până acum producând doar haine pentru fetițe.

Modele noi sunt europene, costume clasice, dar atipice pentru piața noastră, grație faptului că pot fi purtate și în fiecare zi, dar și la ocazii speciale. Culorile sunt vii, orientate în patru direcții principale de nuanțe: violet, albastru deschis pentru fetițe, albastru închis pentru băieți și un ros – channel pentru fete. Au foat alese culori calde, deloc stridente, chiar dacă hainele au și unele accente care le pun în evidență.

 

Toată colecția poate fi purtată oricând și oriunde, cu o singură condiție: Copiii trebuie să arate chic în fiecare zi, confortabil și plăcut ochiului. Creme Brulee confecționează și haine pentru export, așa că standardele companiei sunt din start cele mai înalte: toate hainele sunt căptușite, pentru a evita transpirația, lucru foarte des întâlnit la copii.

Lia Fia
Lia Fia este un brand moldovenesc creat în 2011 și care s-a dedicat exclusiv tinerelor domnițe care iubesc moda și confortul. Noua colecție este văzută ca o călătorie pe tărâmurile înzăpezite din povești – cu prințese ce străbat drumuri spre alte împărății în trăsura lor poleită cu aur, îmbrăcate fiind în haine ce le oferă senzația că iarna, frigul și troienele sunt doar un vis frumos.

 

Colecția toamnă-iarnă 2013/2014 prezintă piese care pot fi purtate zi de zi, dar care nu se pierd în cotidian. Piesele vestimentare aduc în prim plan rafinamentul, prin design și materiale versatile precum lână, catifea, dantelă, cât și alte texturi fine. Principalul component, trench-ul, este ancorat în context prin elemente romantice, croieli, juxtapuneri și combinații neașteptate de stofe. Asociate, aceste componente transformă trench-ul obișnuit într-o piesa desăvârșită, potrivită pentru zilele însorite, dar și pentru cele posomorâte de toamnă.

Totul se axează pe o paletă cromatică de inspirație aristocratică (cu alură de seri magistrale de la palat), în care tonurile de verde și albastru închis, dar și de vișină coaptă – bordo-ul, se completează în creații distinse. Lia Fia și-a exprimat afinitatea pentru un stil nobil, definit de finețea materialelor și grațiozitatea micilor detalii. Asemeni unei făpturi fantastice, personajul propus de Lia Fia este liber, frumos, imprevizibil, la fel ca și noua colecție.

 

Colecțiile întregi ale acestor brand-uri vor fi prezentate dumincă în cadrul show-ului de modă Moldova Autumn Fashion Walk 2013, parte din proiectul „Din ♥ branduri de Moldova”.

Distribuie articolul: