Mai piperat ca apusul de sezon estival, machiajul toamnei ne îmbie să purtăm straturi apetisante de ruj, în tuse tari, să ne creionăm ochii cu linii abrupte sau ondulate lasciv pe linia genelor și să ne pudrăm pleoapele în farduri care să atragă lumina. RUJUL? DE LA ROȘU SPRE RUBINIU
Dacă alegem trei subiecte de discuție în ce privește noile tendințe în machiaj, exclusiv, trebuie să începem cu rujul. Un adevărat pion în această toamnă, rujul este prezent pe foarte multe podiumuri, fiind detaliul feminității de inspirație retro – caracteristica definitorie a toamnei 2013.

Cremos, mat sau glaciar, oricum ar fi el, acesta trebuie purtat asumat, în texturi care să dea volum și în nuanțe tari, mai exact de la roșu clasic la cel injectat cu o doză solară de corai și până la vișiniu-putred. Ne inspiră superbele truse rubinii văzute la Dolce&Gabbana, Antonio Marras, Fendi, Louis Vuitton, Vera Wang sau Vivienne Tam!

Roșul Marni pătează senzual buzele, fiind abordarea ideală pentru un rendez-vous, iar dacă vrei un adaos stilistic nisat și îndrăzneț, îți propun aplicarea duală, puțin teatrală, dar atât de creativă și, cool a show-ului Castelbajac. Ce-ai zice dacă ai rupe monotonia cromatică ce caracterizează machiajul zilnic al multora dintre noi și ai flirta cu un ruj care să-ți înroșească buzele cu obrăznicie?

Alege-ți instrumentul preferat – ruj, gloss sau creion – și treci la fapte! Dacă ai la îndemână nuanțe apropiate, poți chiar combina cele trei texturi: începe cu un strat de creion pe toată suprafața buzelor, continuă cu ruj și dă volum cu un strop de gloss, doar pe centru.

FARDUL? DE LA ALB(ASTRU) LA PAIETE
Lumina este cheia, și mai exact fardurile care oferă privirii o baie de luminozitate! Jonglează cu ele în funcție de textură. Fardul-cheie poate fi alb, doar alb, dar să fie sub formă de pudră, nu cremă, deoarece pudra permite o aplicare foarte naturală și cu aspect uscat, proaspat.

Mai poate fi bronz, ca la Gucci, sau albastru irizat, lucios, cum am observat la Thakoon. Ideea este că, dacă optezi pentru o trusă mai închisă, trebuie să adaugi cumva un efect radios, luminos și poți face asta cu puțin glitter alb sau bej, aplicat în centrul pleoapelor.

Sursa/foto: www.elle.ro

Distribuie articolul: