Anul 2014 este unul al experimentelor, al culorii și al abordării de noi stiluri, fără a lăsa însă în urmă luxul amenajărilor clasic-elegante sau farmecul exotic al decorațiunilor rustice.  Ce tendințe dictează anul calului în materie de amenajări interioare, dar și care dintre acestea au rămas neschimbate, aflați imediat.

Anul 2013 ne-a adus o mulțime de surprize în domeniul design-ului interior: stilul minimalist-modern, spațiile deschise, tendințele eco și o paletă cromatică bogată în nuanțele bijuteriilor: verde-smarald sau violet regal. În apropierea noului început de an, experții în materie de amenajări interioare au trasat deja culorile, finisajele, obiectele decorative și piesele de mobilier pentru casă modernă a anului 2014. 

 casa 2014

Culori! 

Începând cu paleta cromatică, tendințele pentru noul an sunt pline de varietate, combinații îndrăznețe și se joacă în jurul conceptului libertății de exprimare a propriului stil. Astfel, galben va fi culoarea vedetă ce reprezintă perfect energia și exuberanța unui nou început.  Mai mult decât atât, 2014 va fi un adevărat corn al abundenței cromatice: de la tonuri de portocaliu, turcoaz sau verde-măslină la nuanțe intense de lavandă, roșu-rubiniu sau gri

casa 2014

În ceea ce privește imprimeurile, noul an se anunță a fi unul al contrastelor: materialele cu influențe etnice readuc spiritul unei lumi rustice dar vibrante prin covoare, tapeturi și perdele cu inspirație din cultură spaniolă și africană

canapea africa

 casa 2014

Acestea sunt completate de tendințele futuriste ale imprimeurilor geometrice ce se vor regăsi în special în obiectele decorative: corpuri de iluminat, paravane despărțitoare sau tablouri și, prin opoziție, vom sesiza și apariția modelelor floral-vintage în culori pastelate

Mobilier!

Un must-have pentru piesele de mobilier din 2014 îl reprezintă focusul pe confort, funcționalitate și ergonomie: canapele, mese și scaune practice realizate în forme organice și linii fluide din materiale prietenoase la atingere și care simultan oferă o profundă stimulare senzorială: velur neted, bumbac catifelat, piele naturală și mătase delicată. 

 mobilier 2014

În plus, orice living trebuie să aibă o piesă statement, supradimensionată care să fie centrul de interes al încăperii: de la un fotoliu cu spătar înalt, la un scaun din lemn masiv lucrat manual sau o masă cu design nonconformist. 

scaun noncomformist

Început încă din 2013, trendul texturilor metalice își continuă supremația și în noul an cu deja alegerea favorită a designerilor de interior: cuprul. Jocul cromatic de reflexii luminoase pe care acest metal îl oferă, fac din piesele de cupru un obiect în care merită investit. 

 veioză

Acestea se pot mula cu ușurință pe diverse stiluri de amenajare și pot fi integrate în orice încăpere sub formă de corpuri de iluminat, piese mici de mobilier, rame sau chiar anumite obiecte sanitare precum cadă din cupru – un must-have pentru excentricii care vor să iasă din tipare.

Sursa: Business24.ro

Distribuie articolul: