Adevăratul respect față de sine pornește de la… picioare. De felul în care sunt răsfățate acestea și de încălțămintea pe care o porți depinde sănătatea și satisfacția ta personală. Astăzi ai un prilej minunat ca să te îndrăgostești ce cele mai frumoase perechi de încălţăminte care ne vor dezmierda în sezonul următor.

Sezonul de primăvară/vară va fi unul inedit, întrucât designerii ţi-au pregătit multe surprize, cele mai multe dintre ele venind din zona accesoriilor. Faţă de anul trecut, modelele de încălţăminte devin mai avangardiste, fiind impărţite în două tabere: clasic-feminin şi excentric, cu un puternic touch masculin.

 Pantofi cu bot ascutit

Din prima categorie, la rang de vedetă rămân pantofii stiletto, cu vârful ascuţit. Indiferent de înălţimea tocului, de variantele cromatice sau de modelul care uneori este clasic, cu baretă în jurul gleznei sau decupat, acesta va domina cu siguranţă sezonul următor. Narciso Rodrigues, Byblos sau Christian Dior sunt doar câteva nume ce au adus pe podiumuri pantoful stiletto şi îl propun ca piesă statement în primăvară/vară, iar singura deosebire este că vârful se alungeşte puţin faţa de anul trecut.

 pantofi cu toc mic

Tot ca o continuare a tendinţelor actuale, tocurile de mici dimensiuni rămân în modă, fiind aliatul ideal al celor care adoră un stil elegant, dar preferă comoditatea. Blugirl sau Dolce & Gabbana au pregătit modele de pantofi kitten-heel pentru un sezon chic. Pantofii sport, imaginaţi într-o multitudine de nuanţe de Kenzo, Lacoste sau DKNY sunt o alta prezenţă pe care o vom regăsi în ţinutele sezonului estival 2014.

 pantofi nude, animal si aurii

Pentru cele care apreciază ţinutele basic, modelele minimaliste rămân şi ele în topul preferinţelor, dar se diversifică într-o varietate de modele. De la sandalele clasice, cu barete subtiri până la new-entry-urile din zona sabotilor, papucilor de piele, vei avea parte de modele ultra-simple, discrete, ideale pentru stilul tau vestimentar.

 Minimalist inalt

Pentru ca am menţionat saboţii, aceştia sunt probabil come-back-ul sezonului următor. II găsim la Celine, Laura Biagiotti, N21, Viktor & Rolf şi vin în cele mai diferite forme. De la cei cu toc ultra-subtire şi înalt, la tocuri metalice sulpturale sau platforme înalte şi butucănoase, dar şi cu accesorii extravagante cum sunt cei cu pene de la Rochas.

 Inalti si josi

Alături de ei, papucii joşi, inspirati de clasicii Birkenstock sunt una din revelatiile sezonului şi îi vei întâlni într-o varietate de propuneri. Nuanţele metalizate sunt printre cele mai frecvente în sezonul următor şi le vei întâlni pe modelele de pantofi joşi, cu alură masculină, de la Barbara Bui sau Jil Sander, la pantofii animal print metalizaţi în culori vibrante de la Lanvin sau în clasicul auriu al sandalelor romane semnate Anna Sui sau Rebecca Minkoff.

Sursa: One.ro

Sursa foto: Hepta.ro

Distribuie articolul: