Dacă în curând îţi vei sărbători propria nuntă şi vrei să fii o mireasă cât mai modernă? Atunci nu ezita să-ţi ascunzi picioarele sub rochia ta superbă şi poartă pantofi cât mai originali şi deosebiţi. Până nu demult pantofii erau un accesoriu purtat doar ca să completeze ţinuta miresei, acum însă miresele ţin să-şi pună în evidenţă picioarele. Tot mai mulţi designeri, şi, ca rezultat, mai multe mirese, lasă uitării două stereotipuri legate de încălţămintea purtată în ziua nunţii: culoarea albă a pantofilor şi combinarea încălţămintei în ton cu rochia. Totuşi, marea majoritatea a mireselor se conduc în continuare după principiul respectării stilului sau cel puţin, aleg pantofii într-un stil apropiat coafurii, machiajului, bijuteriilor etc.

 

Tradiţionalii pantofi albi din satin nu mai sunt „vânaţi” de mirese, de regulă, acestea îşi procură mai mult de o pereche de pantofi (din cauza oboselii se obişnuieşte ca mireasa să poarte două perechi), iar aceştia se cumpără cu gândul să poată fi purtaţi şi după solemna petrecere. Astfel pantofii de mireasă pot fi aleşi din considerentul „ să fie încălţăminte şi pentru alte ocazii, nu numai pentru nuntă”. Poţi opta pentru pantofii bej, creme, champagne, purpuriu, iar variantele cele mai reuşite sunt pantofii argintii sau cei în nuanţe aurii. Evident, sunt bine venite combinaţiile diferitor tonuri, poate chiar contraste: cureluşe roşii, orange, albastru; flori sau pietre în culori aprinse: fuxia, ciclam, iar cele mai în vogă sunt „cuişoarele”argintii sau aurii bătute pe tocul pantofului. O variantă interesantă poate fi pantoful cu talpa interioară şi exterioară neagră sau roşie.

 

 

Dacă alegi să porţi o vintage (care e şi ea în vogă), atunci poţi asorta pantofii brodaţi sau cu dantelă. Vrei să dai ţinutei o notă de contemporaneitate? Alege pantofii din dantelă pe o talpă de lemn.

 

 

Dacă e să vorbim despre cea de a doua pereche de pantofi, pe care o vei încălţa când picioarele tale vor obosi de tocul înalt al pantofilor „solemni”, atunci, evident, vei alege cea mai comodă încălţăminte. Pe lângă balerini, ai ca opţiune platforma, fie şi joasă, botine sau chiar cizme. Atât balerinii cât şi cizmele pot fi brodaţi sau cu imprimeu dantelat.

 

 

Orice ai alege, importantă rămâne comoditatea şi accesibilitatea diferitor game de pantofi, dar cu puţină răbdare şi timp petrecut în căutarea pantofilor perfecţi, în magazinele oraşului sau pe net, poţi găsi pantofii tăi ideali, pe care să-i porţi cu mare drag mult timp după ziua nunţii tale.

 

Sursa foto: google.com

 

Distribuie articolul: