Prea mari, prea albe, prea verzi, prea scumpe, prea lungi, prea fragile… Adesea, alegerea florilor pentru buchetul miresei e o treabă anevoioasă și, inutil de spus, mai costisitoare decât te-ai fi așteptat să fie. Cum să combini florile, care sunt ultimele tendințe și ce prețuri practică floristele din Chișinău, toate acestea le-am aflat pentru tine! Florile din buchetul miresei vorbesc despre femeia în devenire, despre personalitatea ei şi cum se vede ea ca mireasă. Deseori, buchetul este ales în funcţie de stilul sărbătorii, de gama culorilor, sau sezonul în care are loc petrecerea. Miresele contemporane renunţă tot mai mult la buchetele tradiţionale şi aleg combinaţiile din crini, irişi, cale sau magnolii.

Am dat o tură prin Chişinău să văd ce solicită miresele şi ce le pot oferi floriştii la rândul lor. Așadar, am clasat buchetele pe categorii, după stiluri și dimensiuni. În funcție de raritatea florilor, de cât de out-of-season (cât de rare în sezonul respectiv) sunt, ori de materialele folosite, diferă şi preţul acestora. Preţul de pornire de regulă se situează la 400 de lei.

Buchetul romantic. Pentru a desemna o mireasă visătoare, îndrăgostită şi plină de speranţe, buchetul va fi format dintr-o combinaţie de flori roz, mov, purpuriu, alb, o nuanţă mică de roşu, crem sau auriu. Perfecți pentru o astfel de alegere vor fi crinii, trandafirii, bujorii deschişi la culoare, lalelele, freziile. Rezultatul acestui buchet va fi oferirea unui sentiment de senzualitate şi o stare de fericire.

Buchetul minimalist. Acest buchet nu vorbeşte despre un sentiment anume, ci se referă la ornamentul simplu, dar foarte rafinat. Preferat de miresele alternative, care vor să iasă din tipare. Se alege floarea preferată, se lasă tulpinile mai lungi, care se înfăşoară cu o panglică, şi bingo! Ai cel mai remarcat şi deosebit buchet. Alege cale albe, vişinii, orange, lalele purpurii, mov, margarete verzui şi rubinii, macul ori chiar floarea-soarelui.
Buchetul exotic. Orhideea este o floare delicată, simbol al pasiunii fără griji, al vieţii longevive, de aceea mireasa ce o alege se va simţi unică, specială şi impresionantă. Orhideea poate fi combinată cu trandafirii, freziile, cameliile sau cu rafinatele magnolii, oferindu-i buchetului o pată îndrăzneaţă. De asemenea, orhideea poate fi aranjată în cele mai diverse forme, de la cercuri, piramide, la agăţări, etc.

Buchetul simplu, dar în cantitate mare. În acest caz, putem să ne aducem aminte de florile netradiţionale, cum ar fi: liliacul – care denotă dragoste fină şi copilărească; lăcrimioarele – simbolizează cinstea miresei, intenţiile oneste şi neprihănite; levănţica – plantă extraordinar de mirositoare, ce denotă fericire. Pentru ca să obții efectul scontat, buchetul trebuie să fie enorm după volum, bogat şi cu o notă de libertate măreață.

Buchetul extravagant. Oricare buchet poate fi făcut excepţional, dacă este decorat într-un mod mai neobişnuit. La etapa actuală, floriştii propun mireselor o gamă variată de articole care să le îmbodobească buchetul: textile, voaluri, pene diferite ca mărime, provenienţă și culoare. Scopul este obţinerea unui buchet cu pete de culoare, tonuri naturale, puternice. Aşadar, sunt folosite pene de păun, de struţ, crenguţe cu fructe, etc.

Buchetul vintage. Dacă se compune o combinaţie din flori romantice şi se mai adaugă pietre, cristale,perle, broşe sau fragmente croşetate, ai toate șansele să ții în mână un buchet special, elegant şi plin de distincţie. Acest stil caracterizează mai degrabă o mireasă nobilă, cu tradiţii profunde. Recomandat doar dacă mai ai o piesă în ținuta ta din garderoba anilor ’20 (de exemplu, mănuși retro autentice, centura sau pălărioara bunicii).
Iar dacă tot rămâi cu senzația vagă de neîmplinire, nu uita că nu există reguli pentru alegerea buchetului de mireasă pe care să nu le poți încălca! Este şansa ta unică pentru a da frâu liber imaginaţiei şi cu puţină fantezie, vei obţine buchetul mult visat.

Distribuie articolul: