Alegerea buchetului de flori este un element esențial în ansamblul nunții. În primul rând acest accesoriu completează vestimentația miresei, iar în al doilea rând, buchetul de flori este un indiciu care spune ceva despre personalitatea miresei.

Prin urmare, viitoarele mirese trebuie să opteze pentru un buchet de flori care să le definească felul de a fi ținând cont de tendințele în buchete pentru anul următor.

Iată principalele tendințe pentru 2014 în alegerea buchetului de flori:

1. Flori de sezon. Un buchet inspirat pentru orice tip de nuntă poate fi format din flori de sezon tinere și proaspete, care nu se ofilesc prea ușor.

Primăvara:lăcramioare, narcise, anemone, bujori, camelii, lalele și iasomie.

Vara: floarea-soarelui, iriși, crizanteme, tuberoza, freziile, gerbere și crini.

Toamna: Pentru o nuntă organizată toamna, viitoarele mirese pot asorta dalii, cârciumărese, crizanteme, galbenele, în timp ce decorul obținut din frunze uscate este sugestiv pentru acest sezon.

Iarna: anemone, narcise, iasomie, lalele, nemțișori de munte

2. Flori exotice. Pentru miresele tinere și îndrăznețe, în 2014 buchetele de flori exotice sunt o idee foarte inspirată. Protea este o floare exotică albă sau în mai multe culori din care puteți obține un buchet cu adevărat elegant. Singura condiție este să apelați din timp la o florărie și să dați comanda de protea sau alte flori exotice cu câteva săptămâni înainte de nuntă.

3. Buchet de mireasă inedit. Pentru miresele nonconformiste, clasicul buchet poate fi înlocuit cu un buchet de mireasă lucrat ca un corsaj de mână. Acest tip de buchet este practic pentru că indiferent cât de mult te miști, nu îl vei pierde.

4. Flori de mireasă cu aspect rustic. Dacă pui la cale o nuntă rustică, buchetul de mireasă ideal trebuie să fie unul romantic și vaporos. Un detaliu precum este plasa cu sac folosită ca și accesoriu pentru buchetul tău îi accentuează aerul rustic. Pentru acest tip de buchet poți combina floarea-soarelui, crizanteme galbene, dar și flori de câmp în același ton cu restul buchetului.

 

5. Tendințe în culori. În funcție de sezon și de rochia de mireasă aleasă, culorile anului 2014 pentru buchetul miresei sunt foarte variate. Dacă albul și rosul sunt culorile cele mai solicitate pentru buchet, mai puteți folosi roz, galben, mov sau albastru.

6. Buchetul realizat din maxim două tipuri de flori. Cei mai apreciați rămân în continuare trandafirii, dar, pentru un buchet de efect, miresele anului 2014 pot combina 2-3 soiuri de flori clasice sau exotice.

7. Buchetul decorat cu accesorii. Miresele tinere sunt atrase de accesoriile prețioase, care aduc o notă de glamour în ziua nunții. Astfel, buchetele de mireasă pot fi împodobite cu cristate Swarkovski sau pietre prețioase, inserturi de sârmă ornamentată cu mărgele, perle și cristale.

8. Între clasic și contemporan. Multe mirese nu pot să decidă ce tip de buchet este potrivit pentru nunta lor: unul vintage sau unul modern? De aceea, ca să nu fie prea extravagante, cel mai sigur este să opteze pentru o combinație dintre tradițional și contemporan.9. Flori artificiale. O altă tendință practicată în 2014 este buchetul format din flori artificiale. Unele mirese optează pentru acest tip de buchet pentru că nu se ofilește. Însă, din punct de vedere estetic nu este alegerea cea mai indicată.

10. Buchetul în diverse forme. Chiar dacă nu este o regulă, buchetul oval sau rotund rămân în continuare cele mai solicitate buchete.

Tu ce tip de buchet preferi pentru nunta organizată în 2014?

 

 

 

Distribuie articolul: