În acest sezon coafurile contrastante au făcut furori pe podiumurile designerilor. De la eleganţa cozilor ciufulite de la nivelul cefei, la bucle cu volum, cocuri sofisticate, care se văd doar din spate, wet look sau breton fals, pe-o parte, e imposibil să nu găseşti ceva care să ţi se potrivească.

Wet Look

Acest gen de coafură este ca şi cum „o femeie s-a îmbrăcat, dar a uitat de păr“, spune hairstylistul Guido, care a creat look-urile pentru Prada. Pentru a obţine o astfel de coafură ai nevoie de ulei de păr şi pentru a diversifica îl poţi ondula uşor (Oscar de la Renta), poţi răsuci şuviţe (Alberta Ferretti) sau poţi face o cărare pe mijloc (Roberto Cavalli).

Coadă la spate

Cozile poziţionate la ceafă erau în trend şi în primăvară, doar că acum diferă textura. La Oscar de la Renta, Lanvin şi Rachel Zoe au fost scoase şuviţe din breton şi au fost lăsate în faţă sau date după urechi pentru un look natural, iar la Chloé şi John Galliano părul a fost pieptănat spre spate sau cu cărare, foarte lipit de cap. Hairstyliştii de la Ralph Lauren şi Moschino, au creat versiuni care oferă mişcare.

Breton fals

Dacă nu ai curaj să-ţi tai bretonul, nu-i nicio problemă. În show-urile Rag & Bone, Dries Van Noten sau Marni poţi observa astfel de coafuri cuminţi, dar în acelaşi timp feminine.

Volum la superlativ

Cu cât mai mult volum, cu atât mai bine. După ce a ondulat părul modelelor la Marc by Marc Jacobs, Guido a a periat fiecare şuviţă în sens invers pentru a obţine super volum. La Bottega Veneta a fost ondulat părul de la nivelul urechilor în jos, iar la Lela Rose, după ce a fost ondulat, a fost prins uşor cu agrafe.

csid.ro

Coc sofisticat

Ideea hairstyliştilor a fost de a crea cocuri interesante care se văd doar din spate. Inspiră-te de pe podiumurile Nina Ricci, Anna Sui, Jason Wu şi Christian Dior.

csid.ro

 

 

Distribuie articolul: