Nu e de mirare că tendinţele în materie de coafuri pentru primăvara/vara 2013 tind să se formeze în jurul stilurilor uşor de realizat. La o primă analiză, trendurile par a se răzvrăti împotriva look-urilor cizelate, împotriva timpului petrecut în faţa oglinzii, netezind firele rebele şi realizând coafuri complexe. Acest lucru nu înseamnă că în 2013 nu avem la dispoziţie tunsori moderne, coafuri spectaculoase şi nuanţe de păr impresionante. Tot arsenalul de care dispunem este menit să facă o declaraţie de stil. Singura chestiune rămasă de discutat este…în ce stil te încadrezi?

Tendinţe coafuri

În egală măsură cu tendinţele de machiaj primăvară/vară 2013, coafurile complimentează foarte bine stilurile vestimentare propuse de designeri pentru noul sezon. Încărcate cu spiritul grunge al anilor ’90, cu stilul excentric specific anilor ’80 sau cu stilul sofisticat al anilor ’60, coafurile noului sezon promit să te transporte într-o decadă în care, indiferent de maniera în care era coafat, părul era o componentă statement a look-ului tău.

Iată care sunt principalele tendinţe în materie de coafuri:

Şuviţe răsucite şi înnodate

Aflate undeva la graniţă dintre cocuri şi cozi, coafurile noului sezon au căpătat elemente care s-au dovedit a fi alternative foarte comode la coafurile cu părul prins convenţionale. La Chloe cozile erau răsucite pe sub elasticele de păr, Marni a preferat şuviţele înnodate, iar Chanel s-a orientat către cozi răsucite şi prinse cu perle statement.

Cărărea centrală

Trendul cărării centrale de anul trecut revine în atenţia designerilor şi în noul sezon. Fie purtate în stil grunge, cu părul lăsat liber precum am văzut la Roberto Cavalli, alăturate cozilor lejere la baza gâtului în stil Rochas sau Jil Sander sau răsucirilor moderne în stil Chanel, cărărea pe mijloc a fost omniprezentă în Sapatamanile Modei.

Texturi combinate

Netezit la rădăcini, în stilul coafurilor cu păr ud şi răvăşit la vârfuri, coafurile care combinau texturi diferite ale părului s-au remarcat în prezentările Giambattista Valli, Missoi, Derek Lam sau Rag & Bone.

Cocuri messy

Deşi au fost create foarte multe cocuri pentru prezentările designerilor pentru sezonul cald, foarte puţine dintre ele aveau acel aspect cizelat, specific coafurii convenţionale. În schimb, la Valentino, Erdem şi Ralph Lauren au scos în evidenţă cărări laterale extreme, în timp ce la Bottega Veneta s-au distins prin cărări centrale şi şuviţe rasite.

Coafuri grunge

Onduleurile anilor ’90, definite în textură, dar răvăşite ca după o noapte în oraş au fost replicate în prezentările Stella McCartney, House of Holland şi Roberto Cavalli. Coafurile grunge reinventate de Phillip Lim au avut o influenţă rock’n’roll şi mai puternică, datorită finish-ului mat conferit părului.

Coada răsucită lateral

Coada răsucită într-o parte a detronat cocurile messy şi cozile înalte de pe podiumul celor mai simple şi îndrăgite look-uri şi a devenit coafură du jour în 2013. Prezentarea Jenny Packham ne-a arătat însă că pe lângă beneficiul unei coafuri în 5 minute, coada răsucită lateral poate fi şi o soluţie pentru o ocazie specială.

Swinging Sixties – coafuri voluminoase anii ’60

Influenţele anilor ’60 au fost resimţite pe parcursul tuturor celor patru Săptămâni ale Modei, iar cocurile voluminoase beehives prezente la Marc Jacobs, Moschino şi Louis Vuitton erau maniera perfectă de a le complimenta.

Accesorii păr 2013: Eşarfele

Eşarfele cu imperimeuri de la Dolce & Gabbana, bandanele prinse în stilul anilor ’80 la Marc by Marc Jacobs au fost motive suficiente pentru a ne convinge că accesoriul-vedetă al anului este esarfa.

Coada de cal convenţională

După sezoane întregi în care coada de cal era asociată unui stil dominant, coafura s-a întors la originile-i umile. Le-am zărit la Jil Sander, Dior, Anna Sui, Christopher Kane şi Richard Nicoll.

Cărărea în diagonală

Unica şi neobişnuită, cărărea în diagonală ne-a atras atenţia în Săptămâna Modei şi ne-a cucerit instant. Suficient de clasică încât să fie purtabilă şi uşor de realizat, sunt convinsă că acest look va fi primit cu braţele deschise şi în comunitatea noastră.

Bretonul

În cazul în care modelele nu îşi purtau părul cu cărare pe mijloc, cu siguranţă aveau fruntea acoperită de breton, una dintre cele mai puternice tendinţe ale sezonului primăvară/vară 2013. L-am zărit în forme inedite în prezentările Chloe, Valentino, Topshop Unique şi Marni.

 

Eşti încântată de tendinţele primăvară/vară 2013?

Sursa: ONE.ro

Distribuie articolul: