Tot mai mulţi americani se declară dispuşi să înfrunte bisturiul, visând să aibă braţe ca Michelle Obama, a anunţat, luni, Asociaţia chirurgilor plasticieni. Asociația precizează că numărul intervenţiilor chirurgicale la nivelul braţelor a crescut cu peste 4.000% din anul 2000. Numărul intervenţiilor chirurgicale la braţe, fie că este vorba de liposucţie, fie de un lifting al braţelor (ce “elimină” surplusul de piele), a crescut cu 4.378% din anul 2000, numărul femeilor operate ajungând, în 2012, la 15.000, potrivit Mediafax.ro.

Un sondaj comandat de această asociaţie relevă faptul că femeile americane admiră mai ales braţele – cu musculatură bine definită – lui Michelle Obama, soţia preşedintelui Barack Obama, şi pe cele ale actriţelor Jennifer Aniston, Jessica Biel şi Demi Moore.

 

După părerea medicilor, moda lansată de acest tip de intervenţie chirurgicală nu poate fi explicată doar prin acest motiv, ci prin faptul că “resimţim influenţa oamenilor pe care îi vedem tot timpul”, spune David Reath, preşedintele comisiei de educaţie din cadrul ASPS: “Îi vedem şi ne spunem: «Da, vreau să arăt ca ei»”, adaugă el.

Sursa: România TV

Distribuie articolul: