Astăzi, 30 aprilie, Instituția Publică Națională a Audiovizualului Teleradio Moldova împlinește 55 de ani de la fondare. Cu această ocazie programul televizat de astăzi este unul special, diversificat și de sărbătoare. Cu ocazia aniversării a 55-a de la fondare, TV Moldova 1 organizează azi, 30 aprilie, un şir de emisiuni dedicate acestui eveniment. Studioul mare al televiziunii va fi gazdă a unui concert festiv, care va fi transmis în direct şi va dura până după miezul nopţii, declară site-ul trm.md.

La manifestare vor fi prezenţi preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, prim-ministrul interimar, Iurie Leancă şi alţi invitaţi de onoare. Vor veni cu felicitări pentru Moldova 1 vedetele muzicii autohtone, Zinaida Julea, Ion Suruceanu, Orchestra „Lăutarii”, în frunte cu Nicolae Botgros, Orchestra fraţilor Advahov şi alţii.

La 30 aprilie 1958, la ora 19.00 a fost transmisă prima emisiune televizuală. În perioada iniţială erau difuzate 2-3 ore pe zi (ştiri, emisiuni şi evoluări ale colectivelor artistice în direct, filme documentare şi artistice pe peliculă cinema de 16 şi 35 de mm), apoi volumul de emisie s-a extins până la 18 ore în 1996. Din 2007, Televiziunea Naţională emite non-stop, 24 de ore pe zi. Conform ultimului Barometru de Opinie Publică, Moldova 1 se află în topul televiziunilor din ţară.

Distribuie articolul: