Sistemul medical din Moldova va suferi o transformare, după explorarea și aplicarea tehnologiilor viitorului din domeniu, prin proiectul antreprenorial de mare anvergură „BreakingMed”. Inițiativa este lansată în premieră pentru țara noastră de iHUB Chișinău în colaborare cu Drupal Moldova Association, cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională și Guvernul Suediei, reprezentat de către Agenția Suedeză pentru Cooperare și Dezvoltare Internațională (Sida).

Proiectul „BreakingMed” se va desfășura în trei etape, între 9 septembrie – 16 octombrie 2017, perioadă în care vor avea loc 5 evenimente tematice, cu participarea specialiștilor în medicină și domeniul tehnologiilor informaționale. Pe parcursul workshop-urilor echipele vor veni cu idei inovatoare de start-up-uri, care ulterior vor fi prezentate în cadrul Hackathonului – un eveniment final, în care mai mulți programatori și specialiști din domeniul medical vor crea software și vor colabora pentru dezvoltarea unui proiect de sistem de programe pentru calculatoare. Scopul principal al proiectului va fi revoluționarea domeniului medical prin aducerea inovațiilor și a tehnologiilor moderne și digitale pentru pacienți, ceea ce va favoriza îmbunătățirea serviciilor medicale și reducerea cheltuielilor.

Proiectul antreprenorial „BreakingMed” se adresează specialiștilor din trei domenii: medicină, tehnologii informaționale și business. Participarea este gratuită, iar doritorii de a se implica sunt invitați să completeze formularul de înregistrare, specificând workshop-ul de care sunt interesați.

Programul și structura proiectului „BreakingMed”

În prima etapă, activitățile vor avea loc  o dată pe săptămână, între orele 11:00-16:00, iar tematicile sunt următoarele:
9 Septembrie
: Future of health: Web

16 Septembrie: Future of health: Apps

23 Septembrie: Future of health: VR

30 Septembrie: Future of health: 3D Printing

7 octombrie: Future of health: Big Data

În cea de a doua etapă a proiectului vor avea loc două ateliere de lucru despre Design Thinking, un mod de pregătire a participanților pentru a crea soluții holistice și durabile, resetându-se pentru a fi gata să lucreze pentru ideea de business în domeniul medical.

Iar ultima etapă a programului antreprenorial „BreakingMed” este marele Hackathon, care va dura 7 zile, în perioada 16 octombrie – 22 octombrie. Echipele își vor transforma ideile în produse tangibile și le vor prezenta juriului, urmând pașii de implementare studiați în cadrul atelierelor anterioare.

Printre speakerii Proiectul „BreakingMed” se numără:

Vlad Drahnea, Software Engineer, Hardware Enthusiast

Alex Cebotari, fondator „AVO”, companie care lucrează în domeniul telecomunicațiilor, axându-se pe rezolvarea problemei serviciului Roaming pe telefonul mobil

Anastasia Miron, co-fondator „Globe In” și „TEKEDU”, fondator „Child Proof Yourself”, pasionată de VR (Virtual Reality) și AR (Augmented Reality) pentru a rezolva problemele umane

Victor Bujoreanu, Fondator Atelier 99 – Fabrication Laboratory. Inginer mecanic și Maker.

Dumitru Gangaliuc, CEO la RiftTime, o echipă de Interactive-experimental VR/AR Marketing

Ion Ciobanu, consultant IT cu 10 experiență, pasionat de istorie și matematică

Alexandru Bodrug, Data Manager Consultant în sănătate publică

Viorel Munteanu, Bioinformatician și biolog computațional

Nicoleta Nagailic, Digital Nomad, co-fondatoare „Medical Tourism.Review”

Sergiu Nagailic, Președintele Asociației/Developer „Drupal Moldova”; co-Fondator Medical Tourism.Review

Dumitru Ciubatii, Fondatorul companiei „TENERLAB” care e specializată în crearea produselor complexe software și web.

Toți doritorii de a participa la proiectul BreakingMed, trebuie să completeze următorul formular de înregistrare.

Distribuie articolul: