”HRONICUL GĂINARILOR”  este o parodie despre schimbări de regimuri și macazuri și va fi montat în curând pe scena naționalului. Spectacolul e condimentat cu glume, muzică populară mai veche, care îți răscolește sufletul, dar și te readuce în perioada trăită de către cei din Găinari.

Mai bine zis, este povestea de fondare a satului Găinari, unde se și desfășoară acțiunea de la 1812 încoace. Sătenii de aici vor să-l pedepsească pe cel care fură găini cu nemiluita –Panteleu Avădanei și vor cu tot dianadinsul să-l spânzure! Ca prin minune acesta rămâne viu și iată că peste ani, feciorul său vine la cârma satului Găinari, moment înspăimântător pentru săteni. Deci, rușinea făptașilor de ieri, mâine se transformă în act de eroism.

Tot aici o puteți vedea pe Paraschiva, cea care e ”botezată” de localnici ”farmazoana și doftoroaia satului”, pentru că tare bine știe leacul bărbaților.

Așadar, așteptăm toți iubitorii de teatru la Premiera ”HRONICUL GĂINARILOR” după Aureliu Busuioc, în regia lui Petru Hadârcă: 28 februarie, 1, 8,9 martie.

P

Distribuie articolul: