Petrece timpul frumos, dar și cu folos. În aceste zile de februarie încă reci „Teatrul Național Eugene Ionesco” te invită să te încălzești alături de ei. Săptămâna aceasta vei avea parte de două spectacole de neuitat și cel mai import, un bilet la teatru poate fi un cadou perfect pentru partenerul tău de ziua îndrăgostiților. Află ce te așteaptă în ziua de 14 februarie și 10 februarie. 

 Joi, 10 februarie, ora 18.30

„O ZI DIN VIAȚA LUI HELEN” de  Helmut PESCHINA

 „O ZI DIN VIAȚA LUI HELEN”- este o adaptare după piesa „LAS’ CĂ VEZI TU!” a autorului Austriac Helmut PESCHINA. O istorie banală a unei vieți (ne)trăite, povestită de către o femeie care își sărbătorește aniversarea de șaptezeci de ani. Nu știm exact dacă are într-adevăr șaptezeci de ani, cel puțin asta-i spune celui mai bun prieten, papagalului Kiki care o ajută pe Helen să aranjeze masa de sărbătoare. La ora 21:00 vin oaspeții, întreaga familie Bernstein, pentru că tot ce-i mai frumos în viață este familia, nu? Totuși de ce până la urmă ne ciocnim de cel mai teribil sentiment – singuratatea?

Urmărește o zi din viața lui Helen, chiar în bucătăria apartamentului ei. 

Distribuția:

Regia: Sergiu CHIRIAC
Helen – Tatiana MANOIL

Spectacolul se joacă în sala mică, iar locurile sunt limitate.

Biletele le găsești aici. 

Luni, 14 februarie, ora 18.30

„IUBIREA LA PROȘTI” de Francis Veber

O comedie franceză, cu umor rafinat și replici explozive, unde situațiile absurde și confuziile amuzante se țin în lanț. Regizată de M. Chris Nedeea (România), după un text de Francis Veber. Pierre, directorul unei edituri franceze, are obiceiul de a participa la dineu cu proşti, un fel de petreceri burgheze la care invitaţii vin însoţiţi de un „prost” spectaculos, care nu ştie că îi revine onoarea şi plăcerea de a fi bătaia de joc a participanţilor la dineu preţ de o seară. În seara cu pricina, Pierre se îmbolnăveşte şi nu mai merge la dineu, unde era aşteptat împreună cu François Pignon, un jovial şi binevoitor conţopist, pasionat de modele în miniatură din chibrituri, care urma să joace rolul prostului. Şi îl joacă, dar nu la dineu, ci acasă la Pierre, unde totul devine imprevizibil, totul se încurcă, înaintând spre un deznodământ în efect de domino.

Distribuția: 

Regia: M. Chris Nedeea
Pierre – Anatol GUZIC
Christine – Tatiana MANOIL
Archambaud – Laurențiu VUTCĂRĂU / Petru DRAGANCEA
François – Gheorghe PIETRARU
Leblanc – Maxim CHIRIAC
Marlène – Doina ARVAT
Cheval – Stanislav COTROBAI
Pascal – Bogdan BÎTLAN/ Ioan-Cristi VLAD
Charloutte, Centralista- Natalia PRODAN
Bernard, Polițistul –Denis DIMITRIU

Durata spectacolului: 130 minute (cu o pauză)

Biletele le găsești aici. 

TNEI oferă 20 % reducere pentru elevi, studenți, persoane cu dizabilități și pensionari.