La „Teatrul Fără Nume” se joacă spectacolul „Matca” de Mariana Cămărăşan. Piesa este o dramă filozofică, pentru vârsta de +14. Spectacolul va avea loc pe data de 24 martie, ora 19.00, respectiv 25 martie, ora 18.00.

Durata spectacolului: 80 min, iar capacitatea sălii: 150 locuri (în scenă)
*Spectacol montat cu suportul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu”

MATCA – prima și cea mai complexă piesă a trilogiei lui Marin Sorescu „Trilogia Muntelui de Sare. Matca. Iona. Paracliserul” – o parabolă, care vine să parafrazeze mitul potopului, totodată,
un tribut al maternităţii, care ne vorbeşte despre rolului femeii – fiică, iubită, mamă, membru al comunităţii.
Irina, o intelectuală, așteaptă un copil, iar potopul vine și năruie tot ce avea ea – tatăl, casa, soțul, însă ea luptă până la capăt, conștientă de împlinirea misiunii de a da viață, devenind matricea unei lumi noi, creatoare de viață și sens.


„Acest personaj nu putea fi decât o femeie. O femeie însărcinată, simbolizând echilibrul, tradiții, continuitate”, Marin Sorescu


O metaforă despre antagonisme: viață și moarte, realitate versus imaginar, respingere sau coexistență, credință și ofrandă, în singurătate sau împreună?
Puterea de a suferi și iubirea dincolo de moarte, care îl fac pe omul pus în situații limite să fie nelimitat în virtute, gând și aspirație.

Regie: Mariana Cămărășan, România
Asistent regie: Galina Lazarenco
Distribuție: Antonia Barancea, Anatol Burlacu, Ion Munteanu, Galina Lazarenco, Alexandru
Dicusar, Nicoleta Zghibarță.
Biletele le găsiţi la casa teatrului pe str. Sfatul Ţării 18 sau pe iTicket.md
Dacă ai 18 ani, poţi beneficia de Voucher Cultural în valoare de 1.000 mdl!