Teatrul “Eugene Ionesco”, Ministerul Culturii al Republicii Moldova și Primăria municipiului Chișinău anunță deschiderea ediției de anul acesta a Festivalului Internaţional al artelor scenice, BITEI-2012.

Bienala Teatrului „Eugene Ionesco” se desfăşoară în ediția a X-a, care va avea loc la Chișinău în perioada 25 mai – 03 iunie.

Deschiderea Festivalului va fi găzduită de Teatrul de Operă şi Balet şi se va produce vineri, 25 mai, cu începere de la ora 18:00 cu un Spectacol de muzică şi dans tradiţional coreean al Grupului Tradiţional de Percuţie “Tae-Geuk”, Coreea de Sud. 
 

Se vor juca 26 de spectacole pe scenele teatrelor „Eugene Ionesco”, „Luceafărul”, Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, Teatrul Rus „A. P. Cehov”, Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieșu” şi Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”.

Ţările participante la Festivalul BITEI – 2012 sunt: Republica Moldova, România, Ucraina, Rusia, Japonia, Italia,
Georgia, Azerbaidjan, Turcia, Israel, Coreea de Sud, Marea Britanie, Germania, Spania, Cehia.

 
Biletele pot fi achiziţionate la Casa de bilete a Teatrului „Eugene Ionesco” de pe Bd. Grigore Vieru 11. Preţul biletelor variază între 50 şi 500 de lei. În perioada Festivalului (25 mai – 3 iunie) se pot achiziţiona bilete și de la localul unde este programată reprezentaţia, cu o oră înainte de începerea acesteia.

 

Programul BITEI-2012 îl găsiţi pe www.tei.md

Distribuie articolul: