Specialiștii în analiza datelor au studiat şi au stabilit lucrurile pe care le cunoaște Facebook-ul despre utilizator.

Facebook are o memorie nelimitată și excesiv de bună. Toate datele pe care le plasezi pe reţeaua de socializare rămân depozitate acolo pentru totdeauna: tot ce ai scris, mesajele personale, postările etc. Mai mult ca atât, Facebook-ul ştie de pe ce computer ai intrat în reţea, când, cu cine te-ai împrietenit sau pe cine ai şters din lista de prieteni.

Credeai că e suficient să ștergi ceea ce nu îți mai place și Facebook va uita totul? Ba nu, Facebook memorează datele pe care le ştergi. Pe server-ul rețelei sociale va rămâne memorată orice informaţie pe care o ştergi – fie postare, fie comentariu.

Aici vine partea cea mai terifiantă! Facebook reţine chiar şi datele pe care nu le plasezi. Ciudat, dar Facebook-ul memorează chiar şi ceea ce scrii, dar nu postezi. E normal să te răzgândeşti uneori să trimiţi vreun mesaj, astfel încât îl ştergi fără să-l mai postezi. Probabil aici s-ar potrivi zicala: „ce-ai scris cu peniţa – nu tai cu bărdiţa.”

Facebook știe exact cum arăţi. Te-ai întrebat nu o dată probabil cum îi reușește să te eticheteze pe tine într-o poză, fără ca să îi arăți cine ești tu în imagine. Ideea e că Facebook-ul depozitează în baza sa de date toate remarcile făcute de prieteni la pozele postate în reţea, ca ulterior să te poată găsi în poze noi.

Cum poți să te păzești de Facebook-ul Atotștiutorul?

1.Nu publica prea multe date personale.

2.Nu plasa poze ale copiilor, mai ales că nu sunt la vârsta potrvită pentru a decide dacă sunt de acord.

3.Delogghează-te când nu mai ai nevoie de Facebook. Utilizează un browser separat pentru Facebook.

4.Nu instala Facebook pe telefon.

5.Nu instala Messenger pe telefon.

Sursa: eustiu.com

 

Distribuie articolul: