Există o percepție conform căreia ne alegem antrenorii de sport în funcție de felul în care aceștia arată. Ei bine, în cosmetologie, dar și în oricare alt domeniu, legea funcționează în mod similar. Oprindu-ne la estetică, ne trezim apreciind mai întâi cum arată specialistul. Pe Tatiana Şîmcenco am descoperit-o întâi de toate ca pe o mamă care arată de-a dreptul senzațional, aflând că a obținut locul întâi în Campionatul Internațional de Cosmetologie. Tatiana ne-a asigurat că îi datorează profesionalismul întâi de toate rusoaicei Olga Zabnencova, care i-a dezvăluit multe taine și practici din domeniu. Într-un interviu oferit pentru revista noastră, cosmetologul a dezvăluit că este un mit credința în aceea că serviciile unui estetician reprezintă un lux. Mai mult, cosmetologul a dărâmat și câteva mituri cu privire la „injecțiile frumuseții”.

Doamnă Şîmcenco, lăsați-mă să încep acest interviu prin a vă întreba cum s-a întâmplat să vă îndrăgostiți de industria beauty și anume de vocația de cosmetolog. Cum ați înțeles că asta e ceea ce trebuie să realizați în viață și unde v-ați întărit cunoștințele și practica în acest domeniu?

A doua sarcină a schimbat radical percepția mea asupra vieții și m-a împins spre deschiderea potențialului creativ din mine.

Anii de lucru m-au făcut să înțeleg că oamenii au nevoie de frumusețe, atenție și emoții pozitive. Este foarte importantă lumea noastră interioară, ea se reflectă direct asupra frumuseții.

În special femeile sunt cele care au grijă de frumusețea, vârsta și dorințaa lor de a se schimba, iar un loc important în aceste aspirații îl are cosmetologia. În căutarea soluțiilor pentru problemele estetice, m-am scufundat în întregime în această industrie. De altfel, eram și în căutarea căilor de schimbare a stării emotive și a factorilori externi, iar locul întâi în Campionatul Internațional de Cosmetologie m-a făcut să cred în propriile puteri și să tind spre noi performanțe în această activitate.

Tatiana ŞîmcencoAm dori să ne ajutați să dărâmăm un mit care se trage din prea multă „modestie”. În Moldova, încă se mai consideră că a apela la serviciile unui cosmetolog este un lux, un indicator al super-bogăției sau atitudinii de superioritate.

Cum credeți că le-am putea convinge pe femeile noastre despre faptul că e vital să te lași pe mâinile unui specialist, începând cu o anumită vârstă? Cu ce alte stereotipuri v-ați confruntat?

Prima regulă de care ar trebui să ținem cont este că gândirea stereotipizată este cea care ne oprește adesea de la progrese. Iar faptul că apelul la un specialist este un lux, în zilele noastre, este deja un mit binecunoscut.

Putem găsi o multitudine de produse anologice de prețuri diferite, pentru clienți diferiți. Importantă este abordarea individuală a clientului și stabilirea scopurilor finale.

Un alt factor important este că o femeie care se respectă, nu va pierde ocazia de a se răsfăța, căci o înfățișare prospătă și îngrijită poate dărui un zâmbet sie și celor apropiați. Un specialist bun va fi capabil să găsescă cheia spre orice client și să aducă, în final, la rezultatul dorit.

Dintre toate serviciile cosmetologice, care vă e cel mai aproape de suflet și cine e mentorul de la care ați reușit să „furați” cele mai multe secrete anume în acest domeniu?

Din toate metodele, îngrijirea ocupă un loc foarte important, dar cu aparația în cosmetologie a produselor pentru biorevitalizare și a plasticii de contur, rezolvarea problemelor a devenit mult mai ușoară.

Am un profesor și guru important – Olga Zabnencova, unul dintre specialiștii de frunte din domeniul cosmetologiei în Rusia, care m-a îndrumat spre studiul noilor metode și descoperirea multor secrete a mezoterapiei și plasticii de contur.

image1 (2)

La Chișinău, la fel ca în multe alte orașe ale lumii, numărul de specialiști crește peste noapte, promițându-le femeilor tot felul de idealuri. Prin ce se deosebește un cosmetolog bun de unul care trișează, dorindu-și doar banii clientelor?

În opinia mea, totul este controlat de energie, iar persoana care își iubește cu adevărat profesia și se împarte cu energia sa pozitivă, care ajută femeile să-și găsească armonia din interior, să găsească căile de schimbare din interior și exterior, întotdeauna va fi una de frunte. De aici constatăm că nu este într-atât de importantă concurența, cât abilitatea de autodezvoltare, dragostea pentru activitatea și încrederea în propriile puteri.

Pentru un specialist ce își respectă meseria, lucrul doar în favoarea banilor ar însemna trădarea propriilor principii.

image1

Există un tratament anti-rid pe care orice femeie care se respectă, ar trebui să și-l facă în fiecare an, să zicem de la vârsta de 25-26 de ani, odată cu apariția primelor urme ale îmbătrânirii?

În cosmetologie există o multitudine de proceduri care permit crearea programelor individuale pentru clienți. Eu întotdeauna am tins să chem femeile să înceapă îngrijirea de la o vârstă fragedă, ceea ce mai târziu contribuie la evitarea multor probleme estetice ce apar o dată cu vârsta, de altfel și la economisirea din contul viitoarelor proceduri.

Pe parcursul practicii, m-am confruntat cu faptul că mulți nu cunosc regulile elementare de îngrijire a feței, cumpără produse cosmetice neprofesionale, fără consultația specialistului, ceea ce, de regulă, aduce la apariția multor probleme sau chiar înrăutățirea lor. Mai este importantă și prescrierea la timp a tratamentului, desigur dacă acesta este necesar.

Să ne oprim la un subiect de interes pentru multe femei din Republica Moldova: petele pigmentare. Unele din ele apar în sarcină, altele – din cauza vârstei sau a unor afecțiuni. Vrem să știm cum se numește soluția pentru această problemă și dacă în paralel, recomandați identificarea problemei de sănătate și apoi – înlăturarea „simptomului”.

image1 (1)Din păcate această problemă a devenit una stringentă și anume din această cauză este important, pentru început, a fi stabilită cauza care a adus la acestă stare a organismului, iar mai apoi formarea unei programe individuale de tratament.

Multe femei ignoră regulile de îngrijire corectă, cremele de protecție contra razelor ultraviolete sau le utilizează doar în perioadele în care Soarele este cel mai activ.

Într-adevăr, constatăm că suntem sub influența razelor ultraviolete anul întreg și este important să înțelegem că utilizarea cremelor cu SPF reduce riscul apariției petelor pigmentare și creează un bronz neted.

Vă rog să împărtășiți cu noi o opinie sinceră cu privire la injecțiile cu botox și acid hialuronic. Cât de inofensive sunt acestea pentru sănătatea organismului femeii și care sunt efectele lor după decenii de când au fost introduse în buze, pomeți, frunte sau alte părți ale corpului?

Metodele invazive cu utilizarea butolinoterapiei și a acidului hialuronic ne ajută în soluționarea numeroaselor probleme estetice.

Botulinoterapia mai este utilizată și în neurologie. Utilizarea botox-ului mai devreme de vârsta de 30 de ani soluționează și problema transpirației intensive. După 30 de ani, botoxul ajută la corecția ridurilor și creează efectul de lifting, ridică sprâncenele și corectează asimetriile.

Procedurile de utilizare a acidului hialuronic sunt apreciate ca și îngrășământ pentru piele și mai sunt numite „injecțiile frumuseții”. Acestea pot schimba structura celulelor, formează o barieră de protecție a pielii și restabilesc umiditatea pierdută odată cu înaintarea în vârstă a pielii. De altfel, coctailurile formate corect pot rezolva probleme ca: acneea, ptoza vârstnică și ridurile superficiale, iar clentul devine mai îngrijit și vizibil mai tânăr.

Cine sunt oamenii cărora ați dori să le mulțumiți pentru sursa inepuizabilă de inspirație, ajutor și pentru faptul că vă ajută să vă ridicați atunci când vă cedează puterile. Le puteți lăsa un mesaj.

În primul rând sunt recunoscătoare familei mele, care mă suportă și nu-mi permite să mă las bătută în momentele dificile, când puteri nu mai sunt și ți pare că tot efortul depus este în zadar.

Îi mulțumesc soțului meu, care zi de zi mă asigură că sunt cea mai bună și că voi reuși în final; fiicei mele, care mă ajută să înțeleg mai bine generațiile următoare și nevoile lor; fiului meu, care, prin exemplul său, mă învață să rămân mereu pozitivă și să văd mai clar emoțiile oamenilor.

De asemenea, sunt recunoscătoare colectivului Holly Land Moldova, care întotdeauna mă va ajuta să găsesc calea corectă pentru soluționarea problemelor estetice ale clienților.

15492261_1246045148802828_1702672616510312851_n

Trebuie să vă mărturisim că multe femei ar visa să arate ca Tatiana Şîmcenco la vârsta de aproape 43 de ani. Cum vă întrețineți suplețea, tinerețea și frumusețea?

Vă mulțumesc mult (flatată). Fiecare zi este importantă pentru dezvoltarea noastră personală. În primul rând lucrez mult asupra înfățișării prin diverse proceduri cosmetologice, practic exerciții sportive și am un consum corect de apă. 

Este important să ne alimentăm sănătos și corect. Însă niciun efort asupra exteriorului nu ar funcționa fără lucrul asupra armoniei interioare. Încerc să-mi mențin sănătatea mentală prin meditații, training-uri psihologice și muncă la nivel energetic.

13729154_1721657868086373_5804310399795237603_nPentru că suntem la început de an nou, împărtășiți cu noi una din cele mai frumoase realizări care v-au marcat în 2016. Ce vis aveți în legătură cu felul în care arată femeile din Republica Moldova?

Punând punct asupra anului 2016, sesisez că a fost unul într-adevăr special, în care am avut parte de multe schimbări și înaintări în drumul carierei mele. De curând am devenit parte a colectivului „FemiNim Dom” by Christy Rouge, continuându-mi activitatea și în Salonul „Wella”, fapte ce mă inspiră spre noi realizări.

Pentru anul 2017, le urez cititoarelor aspirații frumoase, emoții pozitive și energie luminoasă, pentru ca ceea ce văd în oglindă să le bucure din ce în ce mai mult și întotdeauna să le răspundă printr-un zâmbet.

Vă mulțumim pentru aceste urări și pentru interviul sincer. Să aveți un an productiv!

Foto: Arhiva Personală, Feminim Dom by Cristy Rouge

Distribuie articolul: