Tatiana este o fire pe cât de calmă și cumpătată, pe atât de creativă. Îi sunt cunoscute mai multe domenii ale frumuseții, iată de ce mereu a dorit să îi poată oferi unei cliente o imagine completă pentru a putea sclipi la propriu și la figurat. Despre cum să excelezi în domeniul frumuseții și ce iși poate dori cel mai mult un make-up artist și hair-stylist de la noi am aflat de la Tatiana Sacara în interviul ce urmează.

Dacă imaginea o împlinește pe femeie atunci ea trebuie să arate bine

Am ajuns la concluzia asta după ani buni de lucru în domeniul înfrumusețării femeilor. Până să ajungă să o admire iubitul sau soțul, până o vadă lumea, femeia se simte bine, confortabil, împlinită cu sine pentru că e frumoasă, iar dacă asta o face mai încrezătoare, de ce să nu fie frumoasă zilnic? Nevoia asta de un estetic îngrijit, fie că e vorba părul vopsit și coafat sau un machiaj discret – orice chip sclipește și eu ador să văd lumina din ochii femeilor care sunt mai frumoase după întâlnirea cu mine. E o împlinire pe care nu o pot descrie în cuvinte.

E practic să îi oferi unei cliente pachetul complet de înfrumusețare

Am început inițial cu tunsori, vopsire păr, coafură, apoi machiaj… Veneau cliente care mă rugau să le fac și o coafură, sau eu le recomandam… apoi a venit din partea mea dorința de a deprinde un domeniu nou și am ales să fac un curs pentru machiaj. Periodic merg la cursuri pe diferite domenii pentru că îmi doresc mereu să cresc profesional. Acum pot spune că ofer clientelor pachetul complet de înfrumusețare: tunsoare, vopsire, coafare, machiaj – toate ingredientele care o fac deosebită pe o femeie.

Tatiana Sacara

Tatiana Sacara, coafura și machiaj – 060645007

Vorbesc puțin și încerc să fac mult

Nu mă bag în sufletul omului – e cumva o calitate probabil a mea. Dacă sunt solicitată să discutăm sau îmi cere clientul părerea, o spun, dar în general îmi place să muncesc. Ascult neapărat clientul: ce își dorește, ce imagine ar vrea să aibă, ce scop și-a pus venind la mine pentru înfrumusețare – așa numai pot să înțeleg exact ce vrea și să îl fac să iasă de la mine cu imaginea pe care o așteaptă. Uneori clientele găsesc în coafeză ori în make-up artista carele machiază persoana căreia să i se destăinuie, sau să îi spună o problemă. Am învățat să ascult, să empatizez, să compătimesc sau să mă bucur pentru fiecare situație în parte.

Prezentatoarea Doina Danielean, machiată și coafată de Tatiana Sacara

Prezentatoarea Doina Danielean, machiată și coafată de Tatiana Sacara

Miresele sunt pe departe cele mai pretențioase

Este foarte important pentru mine să știu, atunci când o femeie vine pentru prima dată la mine, dacă ea a mai fost machiată, coafată și ce experiențe are în acest sens. O voi întreba neapărat cum preferă să fie machiată sau cât volum să aibă coafura. Da, este cea mai importantă zi din viața lor, însă de departe miresele sunt cele mai pretențioase la nivel de coafură sau machiaj. Ele pot veni cu poza imaginii pe care și-o doresc și deja vedem doar dacă se potrivește. Găsim compromisul cu fiecare femeie și, ce este poate cel mai important, nu am „stricat” nicio coafură sau machiaj ca să facem altul. Clientele o pot confirma, iar comunicarea este cheia în acest sens.

Foto: Tatiana Sacara, coafura și machiaj – 060645007