Are o vampă de culoare neagră în garaj și își permite să iasă cu ea la călătorii de tot felul: calmante, relaxante sau pline de adrenalină. Cântăreața Tatiana Heghea ține permisul în mâini de la vârsta de 19 ani. Am oprit-o pe Tatiana din drum ca să o întrebăm ce personalitate a descoperit în mașina pe care o conduce acum, dar și cum se simte pe străzile Chișinăului.


Primii mei instructori auto și, în același timp, cei mai duri și perfecționiști în ale șofatului, sunt tatăl și fratele meu.

La 22 de ani aveam deja primul meu automobil personal, chiar dacă eram aptă să conduc direct după ce mi-am luat permisul. La 22 de ani am fost tare mândră să îmi cumpăr propriul automobil din banii personali, adunați și munciți. Din acest motiv a durat. După părerea mea, acesta este un avantaj, deoarece am apreciat fiece drum parcurs cu mașina; fiece investiție era asumată și suportată astfel: cu grijă și respect. Am păstrat bine prima mașină și am făcut drumuri multe cu ea. Abia în octombrie 2014 mi-am permis să schimb clasa automobilului pe care îl conduc.

Deoarece am acumulat experiență și siguranță, am ales să conduc o mașină mai pretențioasă. Îmi plac mașinile, dar nu sunt dependentă de ele. Pentru mine, automobilul este în primul rând un mijloc de a te deplasa și abia după – un lux personal.

Sunt absolut contra cazurilor în care la volanul unei mașini scumpe, de clasă, cu motor puternic, urcă un șofer începător, din simplu motiv că acesta își lezează senzațiile și ocazia de a face diferența. Este o stare de nedescris atunci când aduni experiență pe propriile senzații, în ordine crescătoare.

foto: Arhiva Personală

foto: Arhiva Personală

Prima mașină pe care am condus-o era de marca Toyota – marcă sigură și nepretențioasă. Pentru prima mașină, consider că a fost o marcă perfectă. Acum, conduc o mașină nemțească și anume un Audi Crossover Clas S line Q5. Normal că acum sunt mândră și mă reprezintă Audi. Îmi place la nebunie. După mine, este o marcă devenită respectabilă de-a lungul anilor.

Îmi place mașina pe care o conduc, pentru că este frumoasă și deșteaptă. Am botezat-o „Regina Mea”, pentru că este aievea unei doamne solide, cu păr negru. Are ochi frumoși. Cred foarte mult că ochii omului spun multe, iar ochii mașinii mele fac la fel. Este puternică și rezistentă, deoarece este 4×4 și are un motor puternic. Altfel vorbind, este ca o femeie-vampă!

Actualmente, am ajuns la performanța unui șofer care savurează faptul că stă la volan; savurează puterea mașinii și senzațiile care le creează ea. Este cea mai mare plăcere să fii relaxată la volan, iar mecanismul conducerii să fie executat deja din reflex.

Sinceră să fiu, de când conduc, nu am avut incidente sau impedimente în trafic. Bineînțeles, pe benzile paralele remarc și șoferi foarte „cultivați”, respectuoși, care nu uită că și la volanul mașinii să rămână gentelmani. Remarc și femei care conduc cu atitudine și siguranță! Și cum fără de acel segment al șoferilor, cărora nu le pasă de mediu – egoiștii? Când le vine momentul și lor să cedeze, mimează că nu te văd!

I-am încredințat volanul mașinii doar iubitului meu. Este cel care a contribuit la faptul că sunt o șoferiță bună. Este un exemplu pentru mine. Și este acel exemplu, care, dacă tratează mașina cu grijă și respect, așa își tratează și femeia. Este un adevărat model pentru mine.

Sunt adepta riscurilor. Am un caracter căruia îi plac senzațiile tari. Îmi place să conduc cu viteză, mai ales când știu că mașina care îmi permite senzații de nedescris. Sigur că cedez la volan, mai ales dacă nu mă grăbesc. Este și asta o senzație nobilă, în viziunea mea.

foto: HD Studio, Petru Papana Fotofrad

foto: HD Studio, Petru Papana

Pentru un trafic mai bun, mi-aș dori să avem drumuri bune, benzi bine definite, parcări regulamentare și pedeapsa staționării pe străzile centrale. Aceste detalii ar face traficul mult mai frumos și apt de a fi savurat.

În unele situații, stilul meu vestimentar depinde de mașină. Vorbim cumva despre statut. O mașină serioasă trebuie să aibă parte de un șofer serios și responsabil. Mă prind la ideea că atunci când îmbrac costumul clasic cu cămașă, mă asociez de minune cu mașina mea. Până la urmă, stilul în care te comporți în trafic este important. Este urât și creează impresii urâte când vezi la volanul unei mașini respectabile, pe cineva care face manevre ieftine și copilărești! Eu una, imediat îi includ pe acești șoferi într-o categorie specială, pe care o știu doar eu. Să fii un șofer bun, este o practică la modă oricând. Asta stârnește admirația și respectul celor din trafic.

Mai am o problemă cu societatea care critică femeile cu permis de conducere și se exprimă la general.

Nu voi renunța la volan nici după ce voi deveni doamnă. Îmi place să fiu independentă. Am momente în care nu vreau să conduc. În mașina prietenului meu, îmi place să fiu pasageră. Și apropo, sunt geloasă când el îmi conduce Regina. Mi-e frică de faptul că nu o va trata ca atare!”

Distribuie articolul: