Tatiana Balaban este designerul proiectului „White Silence” – cămăşi albe clasice, pe care ea le-a personalizat în cămăți conceptuale. Își dorește demult să creeze cămăși inspirate din portul tradițional românesc, iar concursul MÂNDRIA, organizat de Klumea este o ocazie foarte potrivită. La realizarea conceptului Tatiana colaborează cu Ana-Maria Mincu, un designer de bijuterii, şcolit la Iaşi.

Tatiana va trece pentru acest concurs de la clasicul cămășii albe și negre, la stilul tradiţional românesc o premieră și pentru ea, deoarece proiectul White Silence are mai puțin de doi ani.  „De mică mi-am dorit să creez o colecție înspirată din tradițiile românești și iată că în sfârșit a venit timpul să fac asta. Participarea în acest proiect include, în primul rând, o studiere mai aprofundată a portului tradiţional românesc. Ceea ce a fost motivant pentru mine este că îmi doresc să cunosc tradiţiile şi să le aplic în creatiile mele”, spune designerul brandului White Silence pentru KLumea.

 Creatii tatiana Balaban

“Colecţia are menirea de a sublinia rolul femeii în societate, ţinutele fiind o transpunere a diferitor ipostaze a femeii (femeia-mamă, femeia-soţie). Ornamentele vor accentua femeia ca simbol al continuităţii vieţii. Voi folosi mult bumbac, in şi mătase, în culori de albastru şi roz”, a mai adăugat Tatiana Balaban pentru sursa citată.

Creatii Ana Maria

Tatiana Balaban își va uni eforturile pentru cel mai important concurs al Festivalului IA Mania cu Ana-Maria Mincu, absolventă a Universităţii de Arte “George Enescu” din Iaşi. Ana-Maria va completa colecţia Tatianei cu bijuterii lucrate manual. “Conceptul bijuteriilor se axează mai mult pe elemente şi detalii din cultura antică Cucuteni, o cultura pe care o considerăm deosebit de valoroasă şi care la fel promovează conceptul feminin – fertilitatea”, mai spun fetele.

Amintim că premiul pentru căștigătorul concursului MÂNDRIA este participarea în luna noiembrie, 2014 la Săptămâna Modei de la Oxford, Marea Britanie. În competiție au intrat 13 designeri, majoritatea fiind studenți la instituțiile de profil din Moldova. Organizatorul își va asuma toate costurile de participare la eveniment, cheltuielile de transport, viză, cazare și hrană pentru designerul căștigător.

Foto: KLumea.eu

Distribuie articolul: